СДС у Бањој Луци представио кандидате за ИЈ-3

Седмог октобра изађите на изборе, искористите своје право да гласате и заједно вратимо Српску народу, поручено је на трибини Српске демократске странке у Бањој Луци, на којој су представљени кандидати СДС из Изборне јединице 3 за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ.

петак, 14 септембра, 2018 / 21:00

"Пољопривреда, здравство, нова радна мјеста, приоритети су на којима ћемо радити заједно са нашим коалиционим партнерима након седмог октобра. Република Српска припада народу, а СзП са кандидатима за предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ Вукотом Говедарицом и Младеном Иванићем има снагу да води Српску заједно са народом", рекао је носилац листе СДС из ИЈ3 за Народну скупштину РС Давор Шешић.

СДС се не жели освртати на прошлост и говорити о онима који су својом лошом и политиком задуживања довели Српску у ситуацију у којој су сви обесправљени и у којој се сви дијелимо на њихове и на наше, сматра Иванка Марковић, кандидат СДС из ИЈ3 за Народну скупштину РС.

"СДС је окренута будућности, имамо програм обнове РС, потребни су нам већи подстицаји за пољопривреду, већа издавања породици, више субвенција борцима и другим угроженим категоријама, пословно окружење у којем жена неће морати да бира између запослења и материнства, јер ће сви они који жени због трудноће дају отказ бити адекватно кажњени", поручила је Марковићева, те додала да ће СДС након побједе на изборима формирати комисију у оквиру Министарства породице које ће имати задатак да прати однос послодавца према запосленим трудницама и женама.

"Радићемо на измјени Закона о волонтирању, јер је недопустиво да високообразовани млади људи буду бесплатна радна снага", каже Марковићева.

Кандидат СДС из ИЈ3 за Парламентарну скупштину БиХ Нено Добријевић каже да је СДС изњедрила нову екипу младих људи који желе да донесу промјене, врате законе у систем и повјерење народа.

"Криминалним и коруптивним политичким структурама морамо одузети све оно што су узурпирали, а на првом мјесту то су закони које морају сви поштовати, јер не можемо опростити неправду, доста је истих људи који нас воде у пропаст", поручио је Добријевић.

Бранко Блануша, кандидат СДС из ИЈ3 за Парламентарну скупштину БиХ сматра да је будућност РС у покретању привреде и стварању нових вриједности. "Шансе су велике када узмемо у обзир ИТ и енергетски сектор, дрвопрерађивачку индустрију и пољопривреду. Садашња власт нам је показала да нема идеје када су ови сегменти друштва у питању, док СДС има и људе и програме који могу покренути привреду.

Зато позивам грађане да изађу на изборе и да нам пруже подршку како бисмо њима вратили њихову Републику Српску", закључио је Блануша.Оставите одговор