СДС тражи да Скупштина заштити социјално угрожене

Главни одбор СДС захтјева од Народне скупштине Републике Српске и Владе РС хитно усвајање мјера и законских измјена којима би се заштитиле социјално угрожене категорије, подстакла привреда и створила повољнија клима пословања, изјавио је данас предсједник ове странке Младен Босић. Он је позвао све политичке партије да подрже одржавање посебне тематске сједнице Народне скупштине, на […]

субота, март 12, 2011 / 17:30

Главни одбор СДС захтјева од Народне скупштине Републике Српске и Владе РС хитно усвајање мјера и законских измјена којима би се заштитиле социјално угрожене категорије, подстакла привреда и створила повољнија клима пословања, изјавио је данас предсједник ове странке Младен Босић.

Он је позвао све политичке партије да подрже одржавање посебне тематске сједнице Народне скупштине, на којој би се утврдиле мјере за заштиту социјално угрожених категорија, заустављање "дивљања" цијена и стварање олакшица привреди.

Босић је рекао да ће СДС наставити сарадњу са осталим опозиционим странкама у Србској око усаглашавања и информисања о политичким активностима. "Циљ те сарадње је већи опозициони притисак на актуелну власт да почне да испуњава предизборна обећања или да сноси одговорност за катастрофалну социјално-економску ситуацију у коју друштво у РС све дубље тоне", рекао је Босић.

Коментаришући пуштање на привремену слободу осумњиченог за ратне злочине у Добровољачкој улици у Сарајеву бившег генерала такозване армије БиХ Јована Дивјака и плаћање кауције у ту сврху, Босић је рекао да је то провоцирање РС и удар на Дејтонски мировни споразум.

"Главни одбор СДС-а позива Народну скупштину РС, представнике РС у институцијама БиХ и друге институције да створе претпоставке које ће Србима оптуженим пред разним судовима обезбиједити иста права и третман који институције БиХ и Федерације БиХ дају Бошњацима", рекао је Босић новинарима у паузи сједнице Главног одбора СДС-а у Бањалуци.

Он је нагласио да Главни одбор СДС-а, такође, сматра недопустивим да се високи представник у БиХ Валентин Инцко укључује у мрежу подршке Дивјаку.

Коментаришући приједлог предсједника Српске Милорада Додика о одржавању референдума по питању Суда и Тужилаштва БиХ, Босић је рекао да би одржавање тог референдума било непотребно трошење средстава и времена.

"У РС постоји довољан степен политичког консензуса о овом питању, а у политичкој платформи СДС-а и СНСД-а која се односи на ниво БиХ ово питање је већ усаглашено", рекао је Босић.

Он је додао да је Главни одбор СДС-а изразио забринутост због политичке ситуације у Федерацији БиХ и немогућности формирања власти, јер се због тога у блокади држи цијела БиХ.

Главни одбор СДС-а је одлучио да се Изборна скупштина странке буде одржана 2. априла у Теслићу. Босић је најавио да ће на скупштини бити изабрано ново руководство странке, напоменувши да је процес избора у општинским одборима СДС-а обављен на задовољавујећем нивоу.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *