СДС Теслић шаље ново обавјештење о крађи шуме

На Велику Госпојину 28. августа ове године на локацији Равна Ријека на граници са Федерацијом БиХ почињена је једна у низу невиђених пљачки шуме која се током ове читаве године дешава поготово у пограничном дијелу у невиђеним размјерама до сада у историји општине Теслић.

уторак, септембар 4, 2018 / 16:31

За само један дан, на велики православни празник Успеније Пресвете Богородице, посјечено је неколико стотина кубика првокласне храстовине и буковине вриједности неколико стотина хиљада марака! Само један штицар са приколицом превезе храстовину у вриједности од око 18.000 КМ, а са ове локације је одвезено најмање 10 пута толико за само један дан!

На анонимну пријаву реаговала је Федерална полиција и тужилаштво, те су затекли и привели неколико лица настањених на подручју ФБиХ, који су у својим изјавама навели да су ангажовани за овај посао од стране службених лица из Шумског газдинства „Борја“ Теслић, те с обзиром да је кривично дјело почињено на територији Републике Српске, до које једини прилазни пут иде преко Жепча, Федерални органи предали су случај полицији и тужилаштву Републике Српске.

С обзиром на досадашње поступање ових органа у сличним чистим случајевима пљачке шуме које су пријављивали грађани са материјалним доказима, које смо наводили и раније, изражавамо основану сумњу да ни у овом случају налогодавци и починиоци неће бити кажњени и приведени правди.

Током читаве ове године у пограничном дијелу са Федерацијом БиХ организује се невиђена пљачка шуме путем нелегалне сјече првокласног храстовог и буковог дрвета на начин да се сјеча маскира помјерањем и измјештањем знакова упозорења за минирано подручје, чиме се доводе у питање и људски животи.

Питамо руководство Шумског газдинства „Борја“ Теслић, који ових дана злоупотребљавају своје позиције у овом јавном предузећу фотографисањем и учлањивањем шумара и других запослених и везаних радника са „Шумама Српске“ у СНСД који и не смију нигдје друго да буду,  да ли заиста мисле да ће ово што раде са шумским богатством општине Теслић проћи некажњено и да ли заиста мисле да одговорне неће послије 7. октобра стићи правда правне државе Републике Српске!?Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *