СДС Теслић: Покушај заташкавања изборне крађе у Влаићима и Очаушу

СДС Теслић је медијски најактивнији одбор ове странке (уз још можда Соколачки). Нешто раније, упутили су и неколико питања МУП РС, односно устврдили да СНСД признаје изборну крађу.

понедељак, 11 марта, 2019 / 21:13

Они кажу: Случајеви изборне крађе у Влајићима и Очаушу су СНСД-у у читавој Републици Српској, не само у Теслићу, већи проблем од изборног дебакла на пропалом референдуму. Јавно је, пред камерама бројних ТВ станица разоткривено брутално гажење воље народа и то уз подршку полиције.

Сви изговори који у међувремену долазе из СНСД-а су панични, збуњујући, дјетињасти и провидни покушаји да ако већ не могу да оперу себе и своје људе, пажњу скрену у другим правцима, било којим, без обзира колико смијешно то изгледало.

Ипак Комисија за спровођење опозива, коју чине чланови СНСД-а, отишла је корак даље. Уврстили су, наводно уз благослов Републичке изборне комисије, у Прелиминарне резултате изјашњавања грађана и резултате са два спорна мјеста: Влајића и Очауша, гдје је прошлог четвртка и записнички утврђено да су лажирани записници у врећама, замијењени печати, замијењени гласачки листићи у количинама по неколико стотина, потписивана мртва лица да су гласали…

Заплет је још више запањујући: иако су у обје вреће замијењени оригинални записници са лажиранима – за мјесто Влајићи објављен је резултат који није лажиран, док је за гласачко мјесто Очауш ипак објављен лажирани резултат 509:148 "за опозив".

Поставља се логично питање:

– Ако су у обје вреће пронађени лажирани записници, лажни листићи и потписи, како је Комисија за спровођење опозива дошла до "исправног" резултата у Влајићима, али не и у Очаушу?

Зато што је случај Влајићи по свему тежи за СНСД и МУП Републике Српске, гдје за њихову директну умјешаност у изборну крађу осим бројних свједока, материјалних доказа, постоје и видео снимци неколико телевизијских екипа који су документовали везу између специјалне полиције и одборника СНСД-а у замјени врећа са гласачким материјалом.

Управо из тог разлога СНСД-ова Комисија за спровођење опозива, по инструкцијама са виших инстанци, објављује "исправан" резултат за Влајиће, јер Влајићи ван сваке сумње показују спрегу врха МУП-а (због учешћа специјалне полиције из Добоја, умјесто локалне) и врха СНСД-а (специјала убацује врећу у аутомобил одборника СНСД-а, а у изборној комисији се појављује друга) у очигледној изборној крађи.

Објављивањем "исправног" резултата за Влајиће, наивно се очекује да ће јавност и Српска демократска странка одустати или да ће бити одузет основ да се кривично терете одговорни за изборну крађу у том мјесту, док у истом омјеру одговорни за изборну крађу у Очаушу, то јест локална полиција и предсједник гласачког одбора, сматрају се за прихватљив губитак, мању и прихватљиву штету, те као такви пуштају се низ воду.

Очигледно да они који координишу ово "умањивање штете" нису свјесни да се са оваквим стварима још више закопавају и пружају додатне доказе о умјешаности Комисије за спровођење опозива, као и Републичке изборне комисије у изборну крађу и превару, заједно са врхом СНСД-а и врхом МУП-а Републике Српске.

Сви они требају да буду свјесни да не само ради заштите својих интереса, него највише због свих будућих избора и заштите воље грађана, Српска демократска странка ће истрајати да се ови случајеви истјерају на чистац и неће одустати од кривичног гоњења свих одговорних, не само у случајевима Влајићи и Очауш, него и у случајевима Булетић Ц, Каменица А и Рудник.

НЕКОЛИКО ПИТАЊА ЗА МУП

Уз дужно поштовање које као појединци треба да имамо према полицијским службеницима морамо сами себи поставити пар питања:
– Гдје је све заказала полиција Републике Српске у обезбјеђивању провођења референдума за опозив начелника у Теслићу?
– Како је могуће да у пратњи полицијских службеника ПС Теслић дође до замјене кесе са бирачким материјалом?
– Ко је наредио интервенцију припадника специјалне полиције у Влајићима и ко им је наредио да допусте да кесу са бирачким материјалом предају у руке лица који је уједно и одборник СНСД-а у скупштини општине Теслић?
– Ко је наредио полицији да забрани јавно отварање спорних врећа у присуству медија а које је одобрила Републичка изборна комисија?
– Ко је наредио да полицијски службеници по сваку цијену штите марифетлуке и нерегуларности које је донијела Комисија за спровођење опозива начелника општине Теслић?
– Како то да и поред свих нерегуларности које су се десиле у раду полиције нема званичног саопштења полицијске станице Теслић?
– Зашто се јавности није обратио командир полицијске станице у Теслићу, коме је он близак и кога он својим ћутањем штити?
– Тражимо да се полицијска станица у Теслићу и њен командир јавно обрате јавности шта се то дешавало у периоду од 2. марта до 5. марта!

СНСД ПРИЗНАЈЕ ИЗБОРНУ КРАЂУ

СНСД признаје изборну крађу и наводе да су у гласачким одборима имали 200 својих чланова иако су као политички субјект добили тек 10 чланова бирачких одбора и 10 замјена.

Врхунац глупости је признање да су они то урадили, ставили би на вреће исти печат… Сви актери операције су чланови СНСД-а и припадници МУП-а Републике Српске и вреће су читаво вријеме биле под њиховом апсолутном контролом.

Толико су се запетљали у своје лажи и неспретно ограђивање од својих чланова и изборне крађе, да не знају ни шта пишу.
Кажу још да нису толико неписмени, бар би ставили исте печате… "Уосталом" је једна ријеч и пише се заједно, за вашу информацију.

Женщины ищут быстрых знакомствУспей завести новые знакомства с женщинами, которые тебе подходят. Заходи!ПерейтиЯндекс.Директпред.след.Письма на темуСДС ТЕСЛИЋ9 марСНСД признаје изборну крађу и наводе да су у гласачким одборима имали 200 својих чланова иако су као политички субјект добили тек 10 чланова бирачких одбора и 10 замјена. Врхунац глупости је признање да су они тоВложенияСсылкиПисьма от СДС ТЕСЛИЋСНСД признаје изборну крађуСДС ТЕСЛИЋ[email protected] мар в 15:05Язык письма — Сербский. Перевести на Русский?СНСД признаје изборну крађу и наводе да су у гласачким одборима имали 200 својих чланова иако су као политички субјект добили тек 10 чланова бирачких одбора и 10 замјена.
Врхунац глупости је признање да су они то урадили, ставили би на вреће исти печат… Сви актери операције су чланови СНСД-а и припадници МУП-а Републике Српске и вреће су читаво вријеме биле под њиховом апсолутном контролом.
Толико су се запетљали у своје лажи и неспретно ограђивање од својих чланова и изборне крађе, да не знају ни шта пишу.
Кажу још да нису толико неписмени, бар би ставили исте печате… "Уосталом" је једна ријеч и пише се заједно, за вашу информацију.14 КОМЕНТАРА

 1. Ево добре теме за телалук. Зицер да немере бити бољи.

  Међутим, телалук и предсједник им Вукота подгријавају мртваца и покушавајз да преко овог случаја оправдају 13 губитничких година.

  Из овог текста је јасно о каквим глупацима из СНСД-а се ради.
  До бола глупо и неписмено.

  А сад замислите какви су глупаци тек они којима су ови то радили 13 година.

 2. Нема поштених избора без електронског гласања.

  Један примјер- то би био крај сеоским ђилкошима-рецимо бренташима шумокрадицама, БИТАНГАМА који не могу од стомака да виде, често ни да дохвате своју ћуну, све како би пишали, нити да од болесне дебљине „добаце“ руком гдје треба, односно, да обришу усрану гузицу.

  1. Какво електронско гласање. То би тек био хаос.

   Велики дио гласача није способан без туђе помоћи гласати. Тек би електронско гласање направило хаос.

   Рјешење је видео надзор, забрана било каквог помагања неписменим, а као олакшица неписменим на листићима, уз име, штампати слику кандидата.
   Ако гласаш за брку тражи брку, ако си за ћелу, нађи ћелу.

   Слике морају бити исте величине да главоње не би биле фаворизоване.

 3. Ту смо дошли до поенте, они који не разумију ново доба, они не знају да електронски гласају,такви не треба ни да одлучују о нашој судбини, судбини њихове дјеце и судбини њихове унучади.

  Прошла је петина 21-ог вијека, нека о својој и судбини Републике Српске одлуче они који разумију у ком се вијеку живи, тачка.

  1. Одличан…
   Погодио си…
   Ко прстом у говно.

   У нормалном свијету идавно само слијепи имају право на помоћ при гласању.

 4. Ових дана смо имали прилику да видимо како се у мртвачки сандук СДС-а ударају последњи чавли, а Гњурац прича о реформисаном старом-новом СДС-у!?

  То смо гледали када је усвајан Закон о играма на срећу.

  Иако Додика бије глас да је добар са Човићем у бизнису, а Човића бије глас да стоји иза западно-херцеговачког кладионичарског лобија, главни браниоци тог лобија на скупштини су били истакнути посланици СДС-а.

  Зашто, има ли неко одговор?

  Ја знам, али бих прије желио чути мишљење од осталих који су читаво вријеме причали како је Додик у служби хрватских господарствених интереса, а кладионице су приличан бизнис…

  Ајмо Распичини један бећарац, ајде Гњурац ти прозботи коју, али да себе не поменеш, ајмо остали из телалука и из балилука…

 5. Што ће рећи, чим СДС направи неки помак као што је направљен у Теслићу, јави се опорба у СДС-у која све то сруши.

  Главни рушитељи СДС-а су из прњаворског лобија (Станић Н. Васић, Мехтић). Њима одговара оваква ситуација. Васић и Станић преко Шаровића контролишу увоз-извоз меса, млијека и житарица, а све то покрива Мехтић преко својих кумова.

  На то се одмах надода ПДП да потпомогну подјеле јер њима одговара мртав СДС из којег ће нешто излешинарити, тако да смо дошли у ситуацију да ја, Симо Ороз, жалим СДС, што ни у сну нисам могао сањати.

  Да ми је то неко рекао прије годину дана послао бих га сто пички материних.

 6. Циљ прњаворског лобија је да по сваку цијену спријечи формирање новог Савјета министара, па на једној страни имамо Станића који на скупштини лобира за Хрвате, а на другој имамо Мехтића који оптужује Хрвате да наоружавају вехабије.

  Циљ ове операције је да Додик остане ван власти на нивоу БиХ. Прњаворци рачунају да ХДЗ и СДА неће пуно жалити због неформирања СМ јер тамо већ имају своје људе.

  Експресно усвајање Закона о играма на срећу је Додиков одговор на одбијање Хрватске да да посао изградње приступних путева Интегралу на Пељешком мосту за који је Интеграл уредно побиједио на тендеру и који му је обећан као компензација за одбијање тужбе коју су хтјели спровести Комшић и Бакир.

  Човић је био гаранција Додику за тај посао, а Хрватска, која иначе стоји иза западно-херцеговачких кладионичара, је тиме испалила и Човића. Зато се и повела она хајка на Човића око 9. јануара, а сада и ово око Вишеграда. И сад су им ова двојица вратила.

  Имам ја још тих информација, али чекам да чујем шта каже Гњурац, Раскурчин и остала телалска мрака.

 7. Република Српска после избора 2022 године постаје нормална држава, ово је пројекат који нема алтернативу, односно, ако садашња власт буде паметна.

  Значи, СДС ће се реформисати и постати моћан, СНСД ће остати моћан, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ ће на срећу наше дјеце и опстанка Српске бити јаки, биће КОРЕКТИВ, како у Српској, тако и у односима са Федерацијом, тачка.

  1. Није могао уздржати да не помене себе тј. зелене.

   А о одговору на моја сматрања ни аваза.

   Сви јунаци ником пиникоше…

Оставите одговор