СДС: Шиповац је пресуђени клеветник и не може бити директор СРНА

Српска демократска странка позива премијерку Жељку Цвијановић да одустане од сулуде идеје да Радмило Шиповац и Татјана Парађина буду постављени на фунције директора и главног уредника новинске агенције СРНА.

субота, 30 децембра, 2017 / 12:08

Скадалозна је, и демократским друштвима неприхватљива, могућност да на чело државне новинске агенције и једне од значајнијих институција Републике Српске дођу таблоидни новинари без професионалног кредибилитета који се нису показали као неко ко поштује етичке кодексе у новинарству.

Новинску агенцију СРНА треба да води неко од бројних респектабилних новинара у Српској, а не Радмило Шиповац, ударно перо прљавих таблоидних медија које финансира СНСД а који служе режиму Милорада Додика за најприземније нападе на представнике опозиције у Републици Српској. Бројне судске пресуде за клевету које су и функционери СДС добили против Шиповца, само су потврда да је он брука за новинарство и да слиједи увођење најцрњег медијског мрака у СРНУ.

Позивамо премијерку Цвијановић да не омета процедуру јавног конкурса и да на најважније позиције у новинској агенцији СРНА буду изаберани најбољи, а не најподобнији кандидати.