СДС: Сандра Кукић је водитељка Ким Џонг Уна

Пристрасност новинара Радио-телевизије Републике Српске у емисијама у којима гостују функционери СНСД-а и Савеза за промјене још један је у низу доказа да тзв. јавни сервис Републике Српске чини све да политичку стварност представи према истом моделу како је представља и предсједник СНСД-а Милорад Додик, што је још једна потврда да се ова кућа претворила у приватну телевизију једног лица.

уторак, јануар 30, 2018 / 16:17

Емисија „Укрштеница“, у којој су гостовали министар безбједности БиХ Драган Мектић и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач, примјер је непрофесионалног новинарског посла. Умјесто да са исте дистанце подједнако поштује оба саговорника водитељ емисије Сандра Кукић учинила је све да министра Мектића покуша омаловажити, а Лукача представити као искусног професионалца.

Њено понављање реченица: “Имате ли доказе? Јесте ли пријавили?“, ипак је понизило РТРС, а њу ставило у ред водитељки Ким Џонг Уна.

Новинаре који олако пристају да буду “корисни идиоти“ бахатих уредника и режима треба критиковати, али првенствено од њих треба да ограде професионална удружења.

Српска демократска странка осуђује овакво понашање новинара и подсјећа да је прије седам дана, након емитовања „Ћирлице“ у којој је гостовао Милорад Додик, тражила од РТРС-а термин у којем ће функционери СДС-а одговорити на безочне лажи. РТРС нам још није омогућила тај термин, па наш захтјев последњи пут понављамо и подсјећамо да је непримјерено и непрофесионално ускраћивати право на одговор друге стране.6 КОМЕНТАРА

  1. данас погледах снимак…,
    могло би се и за њу рећи као у оној што важи за ‘рвате: „храбра, не зато што се ничега не боји, него што се ничега не стиди“

    А тек договорни концепт емисије – упорно зумирање и кадрирање Лукача, смркнутог, испитивачког, претећег, погледа искоса, са висине,..сваки пут за време говора Мектића…ваљда због утиска на РАЈУ, РАЈА треба да дрхти од опасног момка, што ли!?

    Све беда црна!

  2. Ма да, мора се зарадити надница, код послодаваца из лоповског режима. Боље и овдје коментарисати, него живјети од поштеног рада, за то се треба ознојити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *