СДС поручује начелнику Дервенте: Уколико Симић не буде кооперативан слиједи му опозив

Позивамо начелника Дервенте да престане са покушајима куповине одборника и да заједно са скупштинском већином почне радити у интересу грађана Дервенте, јер ће у супротном бити покренута иницијативу за његов опозив, изјавио је данас Перо Ђурић, одборник СДС у Дервенти.

понедељак, 8 фебруара, 2021 / 18:39

Он је рекао да се буџет општине Дервенте треба усвојити како би ова локална самоуправа могла нормално функционисати. 

Ђурић каже да клубови одборника СДС, ПДП, ДНС-а, СПС и ХС, који имају већину одборника у Скупштини општине желе да буџет буде креиран по мјери свих грађана Дервенте, а не као што је то било досада у интересу неколицине људи и колектива.

"Међутим стиче се утисак да начелник и људи око њега усвајање буџета и друга битна питања која су за њих болна покушавају одгодити у нади да ће неког од одборника превући на њихову страну и створити нову скупштинску већину. Ми им поручујемо да им то неће успјети и позвао их да умјесто тога заједно кренемо радити у интересу народа", казао је Ђурић, додајући да ће у супротном бити покренута иницијативу за опозив начелника, чим се за то стекну услови.

Он је казао да наредни кораци не зависе од странака које чине скупштинску већину, него од начелника и његових сарадника, који треба да се одреде да ли желе радити у корист грађана Дервенте. "Ми смо чак покренули иницијативу за састанак са начелником, предсједником Скупштине општине Дервента и са свим осталим политичким партнерима у циљу постизања договора у ком ће правцу ићи Дервента", казао је Ђурић.