СДС: Подршку за Вучуревића, бар као за Дивјака

Информативна служба Српске демократске странке, послала је саопштење поводом хапшења Божидара Вучуревића на граничном прелазу ка Србији. Српска демократска странка тражи од власти Србије да одмах ослободе Божидара Вучуревића и да прекину са хапшењем невиних Срба по потјерницама Хрватске која сопствене злочине и етничко чишћење Срба покушава сакрити монтирањем оптужница против оних који су од […]

понедељак, април 4, 2011 / 18:39

Информативна служба Српске демократске странке, послала је саопштење поводом хапшења Божидара Вучуревића на граничном прелазу ка Србији.

Српска демократска странка тражи од власти Србије да одмах ослободе Божидара Вучуревића и да прекину са хапшењем невиних Срба по потјерницама Хрватске која сопствене злочине и етничко чишћење Срба покушава сакрити монтирањем оптужница против оних који су од њих бранили српски народ.

Од власти Србије које су показале спремност да одустану од гоњења оних који су несумњиво починили злочине над српским становништвом, као што су Ејуп Ганић, Тихомир Пурда, Илија Јуришић и други, очекујемо да се понашају по угледу на Сарајево и Загреб и да, умјесто што хапсе, заштите од прогона невине Србе.

Српска демократска странка позива предсједника Републике Српске Милорада Додика, српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића, предсједавајућег Савјета министара Николу Шпирића и замјеницу министра иностраних послова БиХ Ану Тришић-Бабић да одмах реагују и од Београда ултимативно затраже ослобађање Вучуревића, те да му обезбиједе правну и финансијску логистику како би био што прије ослобођен.

Подсјећамо да су бошњачки функционери користили све ресурсе, институције и буџет БиХ да би ослободили Ганића, Дивјака, Јуришића, што Републици Српској даје све аргументе да поступи идентично у случају хапшења некадашњег функционера Српске и СДС-а Божидара Вучуревића. Свако другачије понашање значило би испоручивање на пладњу оних који су штитили од нестанка српски народ и саучесништво у пројекту који за циљ има сатанизацију српског народа и Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Мислим да је ово исправно размишљање. Докле год будемо пасивни наше жртве и наши животи уопште, ће бити мање вриједни! Звучи као лоша аналогија, али ако они стајући уз своје генерале и оптужене издејствују њихову слободу, а ми то одгледамо уз благо негодовање, а затим када смо ми у њиховој ситуацији не урадимо исто онда шаљемо поруку да процесуирање ратних злочинаца није неопходно и није приоритет уколико смо ми жртве!

 2. Србија и њене демократе, зло које се искотило испод титових шињела, ништа од њих и не очекујем боље, а исто и од ових клонираних гов.на у РС тренутно скупљених око „моја кућа“ милорад додик!

 3. „Српска демократска странка тражи од власти Србије да одмах ослободе Божидара Вучуревића…
  Ne mogu da vjerujem svojim očima.
  Da li ovi iz SDS-a misle da nama pamet seže do preključe?
  Kao juče da je bilo kad je Mladen Bosić Božidara Vučurevića nazivao „dinosaurusom i epskim mikrofonom“ a Dragan Đuzulan „Alijagićevim lopovom“.
  Da li oni misle da im je to Božo zaboravio s obzirom da je završio u trebonjskoj bolnici jer je (jedva) preživio srčani udar pogođen odnosom SDS-ovih „foteljaša“ prema njemu koji je tu stranku osnivao?

 4. ти односи, странка-појединац, СДС-Божо, су други пар цокула, то нема везе са његовим хулиганским хапшењем, СДС има обавезу да се огласи и то је поштено урадио, док власт снсд-а и РС ко рибице у акваријуму, ћуте и праве се луди..

 5. Па не ћути ни власт… огласили су се, тј. Додик се огласио, не баш оштро, али је стао на срану Вучуревића.

 6. Истина боли и то је чињеница. Али мислим да та ваша страначка препуцавања типа ХДЗ, пардон СДС 1990 и ови без бројки немају мјеста овдје.
  Србин је ухапшен од стране Срба и даће га сад усташама. То је одвратно и то треба избјећи сада. Сада нека и Србија одбије да га изручи, као што је Енглеска Ганића.

 7. СДС-овци нису имали муда да протествују ни кад је Караџић ухапшен, а сад се као нешто курче. Сједи доље, један.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *