СДС: Отимање електро енергетског сектора од грађана Херцеговине

Најаве предсједника РС Милорада Додика и њему блиског руководства Електропривреде РС о централизацији електро-енергетског сектора, односно о спајању постојећих зависних предузећа у једну компанију, додатно су узнемириле становнике Требиња и Херцеговине, сматрају у Српској демократској странци. СДС сматра да овакве најаве значе да ће Требиње и друге херцеговачке општине остати без икаквог утицаја на предузећа […]

петак, 9 септембра, 2011 / 13:46

Најаве предсједника РС Милорада Додика и њему блиског руководства Електропривреде РС о централизацији електро-енергетског сектора, односно о спајању постојећих зависних предузећа у једну компанију, додатно су узнемириле становнике Требиња и Херцеговине, сматрају у Српској демократској странци.

СДС сматра да овакве најаве значе да ће Требиње и друге херцеговачке општине остати без икаквог утицаја на предузећа електро-енергетског сектора која су до сада била основни привредни колективи и носиоци привредног развоја.

– Директор ЕПРС Бранислава Милекић и њој блиски локални поданици имају јасну намјеру да ХЕТ, Електро-херцеговину и РиТ Гацко отму од грађана Херцеговине и да негдје далеко, у Бања Луци и Лакташима, одлучују о судбини ових гиганата.

Опозициона странка каже да ће и овако осиромашена Херцеговина остати без инвестиција поменутих предузећа, те да ће даљи развој ових крајева зависити од других фактора који ни до сада нису имали слуха за бројне и нагомилане проблеме.

Даље се наводи да ће централизација рачуна и одвлачење новца у друге, богатије крајеве РС у којима су центри моћи владајућег СНСД, довести до несагледивих негативних посљедица које ће осјетити садашње и будуће генерације херцеговачких општина.

– Напомињемо, овим потезом гдина. Додика и гђе. Милекић неће бити остварене уштеде и остале погодности , већ ће се као прво нашим парама тј. парама ових предузећа покривати огромна крађа и губици на подручју Електро Крајине и осталих предузећа која послују са губицима на подручју њихове регије. Такође треба да напоменемо да је гђа. Милекић дошла у Требиње са једним кофером, а да се враћа у Крајну са изузетно богатим даровима.

СДС позива грађане Требиња и Источне Херцеговине да не "дозволе отимање онога што су деценијама стварали и да се одупру налетима лакташких харачлија чија је искључива намјера лично богаћење и продаја енергетских потенцијала РС."0 КОМЕНТАРА

  1. Нико не критикује сдс зато што дјелује опозиционо, већ кад то дјеловање изостане, а често им се то дешава!
    Гдје је Вукота ових дана? Нешто су га послије Јахорине ућуткали, једини је он отворено нападао ову срамотну владу РС, а ово је тек почетак краја РС, писао сам овдје на дуго и нашироко како се упропашћава исток РС, шта је сад чинити?
    Хоће ли сдс позвати на блокаду, да не доживимо колапс са електропривредом као они несретници са жељезницама, мора се радикалније наступати, уколико се озбиљно усусде додик и ова милекићка на укидање предузећа ЕП на истоку РС, онда треба искључити системе електропреноса, далеководе, зауставити турбине,…све живо примјенити за опстанак.

  2. Ови из СНСД у Херцеговини се крљају око мјеста директора ХЕТ-а. Смањио се плијен па се као хијене отимају за оно што је остало. Прави рат између пропалог кадра ИАТ Марка Митровића из Требиња и злогласне браће Вуковић из Билеће. Крај СНСД-а је када нестане пара, а то се дешава.