СДС освојила 22 начелничка мјеста, СНСД 14

Према прелиминарним, незваничним и непотпуним подацима Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ СДС је у Републици Српској освојио 22 начелничка мјеста, а СНСД 14. СДС је освојио начелничка мјеста у Прњавору, Челинцу, Петрову, Лопарама, Угљевику, Рибнику, Теслићу, Осмацима, Шековићима, Власеници, Братунцу, Сокоцу, Хан Пијеску, Источном Старом Граду, Трнову, Рогатици, Вишеграду, Невесињу, Гацку, Чајничу, Берковићима и Љубињу. […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 13:16

Према прелиминарним, незваничним и непотпуним подацима Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ СДС је у Републици Српској освојио 22 начелничка мјеста, а СНСД 14.

СДС је освојио начелничка мјеста у Прњавору, Челинцу, Петрову, Лопарама, Угљевику, Рибнику, Теслићу, Осмацима, Шековићима, Власеници, Братунцу, Сокоцу, Хан Пијеску, Источном Старом Граду, Трнову, Рогатици, Вишеграду, Невесињу, Гацку, Чајничу, Берковићима и Љубињу.

СНСД је освојио начелничка мјеста у Новом Граду, Лакташима, Дервенти, Броду, Вукосављу, Модричи, Бањалуци, Мркоњић Граду, Зворнику, Гламочу, Источном Новом Сарајеву, Калиновику, Билећи и Милићима.

Начленичко мјесто у Требињу освојила је Коалиција "Заједно за Требиње", коју чине СДС, ПДП, СРС Републике Српске, ДП, СНС, СРС "Др Војислав Шешељ", НДС, ПЗТ.

Позиција начелничка општине Пале припала је Коалицији "Заједно за Пале" у којој су СДС, ПДП, ПУП, СНС, НДС, СРС Републике Српске и НСП.

Начелничко мјесто у Козарској Дубици освојила је коалиција коју чине СДС, ПДП, ДНС, СРС Републике Српске, у Градишци коалиција СДС, ПДП и пет непарламентарних странака, док је Коалиција "Звоно", у чијем саставу су ПДП, НСП, СРС Републике Српске и СНС, освојила наченичко мјесто у Српцу.

Коалиција "Заједно за Шамац", коју чине СДС и ДП, освојила је наченичко мјесто у овој општини, а у Источној Илиџи ова позиција припала је коалицији "Заједно за Источну Илиџу" коју чине СДС, ПДП, СРС "Др Војислав Шешељ" и НДС.

Према незваничним подацима ЦИК-а, у Фочи је начелничко мјесто припало коалицији коју чине СДС и СНСД, а у Петровцу коалицији СНСД-СП.

ДНС-у је начелничко мјесто припало у општинама Приједор, Оштра Лука и Дрвар, СНС је освојио ову позицију у општини Језеро, НДС у Шипову, СРС РС у Рудом, док је начелничко мјесто у Источном Мостару освојио ДП.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *