СДС: Одгођено извршење судске одлуке кoја би потопила Радојичића на изборима

Завршни чин афере Старе аутобуске станице и улазак новог власника у посјед 60 милиона вриједне имовине се, захваљујући постојању тајног договора нових власника и градских власти, одгађа до завршетка локалних избора кажу у ГО СДС Бања Лука.

недеља, 9 августа, 2020 / 15:50

Наводе да је ово само један у низу доказа да је афера, у којој је због низа невјероватних пропуста Бања Лука претрпјела штету већу од 100 милиона КМ, изведена у добро смишљеној координацији, нових власника и градских власти.

„Нико није наиван да повјерује да предузеће, којем није било довољно само то што су потпуно бесплатно добили ово земљиште, него су тражили и на крају и добили одштету од 40 милиона, сада оклијева да уђе у посјед имовине која му је након коначне судске одлуке припала прије пола године“, кажу у ГО СДС Бања Лука.

Наводе да је до одгађања реализације завршног чина највеће афере у Републици Српској дошло из страначких интереса и покушаја да се на тај начин од изборног пораза покуша спасити СНСД-ов градоначелник Игор Радојичић.

„Након што су процијенили да би преузимање два градска паркинга и зграде Музеја савремене умјетности РС, који се налазе на спорној локацији, потопиле и последњу наду за успјех Игора Радојичић на изборима, актери ове, афере, иначе сви одреда блиски владајућем СНСД, су донијели одлуку да се улазак у посјед и реализација исплате одштете одгоди до завршетка локалних избора“, појашњавају у ГО СДС Бања Лука.

Наводе да су градске власти, са друге стране, одлучиле да се праве глухе и нијеме пред чињеницом да Бања Лука након пораза у судском спору са Аутопревозом, поред губитка земљишта, овом предузећу мора исплатити 40 милиона КМ.

„Свима је јасно да Бања Лука нема новац да исплати овако високу одштету и да постоји реална могућност потпуног финансијског колапса. Умјесто да учине све како би се избјегао овај сценариј градске власти се понашају као да овај, итекако велики, проблем и не постоји“, кажу у ГО СДС Бања Лука.

Поручују да то што актери ове афере из страначких интереса привремено покушавају од очију јавности прикрити овај случај неће утицати на њен крајњи исход који економски гледано за Бању Луку представља највећу катастрофу која је до сада задесила.Оставите одговор