СДС оцијенила да је изјава Слађане Јашаревић "оштра"

У саопштењу Српске Демократске Странке, за нашу политичку сцену није изненађујући тон, нити садржај тога што говори госпођа Јашаревић прваку конкурентске политичке странке, уз то и бивша новинарка, колико што на самом крају у управном тону СДС саме, изјава се оцјењује оштром.

понедељак, 19 септембра, 2022 / 16:59

Саопштење преносимо без икаквих интервенција, осим означавања масним словима оног на шта мислимо у наслову и уводу:

– Сваки пут кад помислим да не може ниже пасти, да не може бити безобразнији и бахатији, Додик ме демантује – каже Слађана Јашаревић, кандидат за посланика СДС у НСРС,

Она је реаговала на Додикову изјаву да је за "вријеме сукоба у Хрватској био мобилисан као припадник Територијалне одбране у Лакташима гдје је био командир чете, а након формирања Војске Републике Српске био командир чете Војне полиције у Лакташима, чији је задатак био да штити аеродром".

Јашаревићева је нагласила да је Додикова најновија изјава понижавање свих бораца, свих погинулих српских хероја и њихових породица.

"Велики јунак каже да је био командант чете у Лакташима и отуда бранио не само Републику Српску већ и браћу у Српској Крајини. Па имаш ли стида и образа бар мало Милораде", пита Слађана Јашаревић и додаје:

"Па јадо јадни чујеш ли шта причаш? Има ли бар неко од тих силних савјетника да ти каже да се не брукаш и не понижаваш себе, али и нас чија су браћа дала живот за Републику Српску али и за Српску Крајину. Ти си, биједо једна, Српску Крајину, кажеш – бранио као командир чете Територијалне одбране Лакташи,а мој брацо погинуо као српски добровољац у Госпићу. Ти си, несрећо српска, сад јунак а ја издајник?"

Јашаревићева је поручила да би када се говори о рату Додик требао да ћути.

"Ти си борац прве категорије, а од правих, истинских, бораца твој режим је направио социјалне случајеве. Срам те било фукаро дезертерска. Треба да се завучеш у мишију рупу и ћутиш кад се прича о рату, јер у рату се шверцери стријељају", каже се у оштрој реакцији Слађане Јашаревић.

Сектор заполитику и медије