СДС: Кошарац је лобиста страних произвођача меса

Већ двије седмице од обећања министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца да ће повући заштитне мјере како би заштитио интересе домаћих произвођача меса ништа није подузето а стање у области производње меса је све теже и теже.

субота, 26 децембра, 2020 / 10:33

Очигледно је обећање Сташе Кошарца било смо куповина времена и начин да незадовољне произвођаче меса још једном превари. Својим потезима након састанка о заштити домаће производње Кошарац је још једном показао да држи интерес међународних увозничких лобија и да му је њихов интерес пречи од интереса узгојивача домаћег меса.

Вријеме је показало да је прича о заштити домаће производње интервенцијом државе само Кошарчева шарена лажа за произвођаче товне јунади и свиња а својим поступцима Кошарац је показао да фаворизује интересе увозничких лобија.

Грађани Републике Српске су још једном увидјели да се Кошарац уопште не бави својим послом и да од њега не могу очекивати никакав напредак. Кошарчево одбијање да помогне домаћој привреди само је дио сивила актуелног Савјета министара који ће остати упамћен као најлошији у историји БиХ.