07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

СДС и НАТО: Говедарица није учествовао у рату, али има шта да каже о војној вјежби

Најтежи моменти за једног човјека који се бави политиком су они када га стигну властите ријечи. Војна вјежба на Мањачи коју изводе ОС БиХ у сарадњи са НАТО је демаскирала Додика, који је некада говорио како никада неће дозволити да се на Мањачи одржи војна вјежба чији надзор врши НАТО.

понедељак, 21 септембра, 2020 / 09:54

„Данас је видљиво да је Додик лагао и манипулисао народом. Шалио се, што би он рекао.“ – нагласио је Говедарица. Није прецизирао какав је његов став о НАTО, али је наставио са помињањем намаза као нечег скандалозног.

Говедарица каже да би ствар још била гора по Додика, Бакир Изетбеговић му је организовао клањање џуме за војнике мухамеданске националности а Додик се завукао у мишију рупу и чека да се вјежба заврши како би народ што прије заборавио на све.

„Војна вјежба на Мањачи је дала прави одговор колико је Република Српска војно неутрална. Ако је Република Српска војно неутрална и ако декларација о војној неутралности има неку снагу онда би Додик требао да има механизме којом би зауставио њено одржавање. Овако, Додик је показао да је у овом случају једини његов механизам ћутање“ – истакао је члан Предсједништва СДС.

Говедарица истиче да је Институт за јавно здравство признао да одржавање војне вјежбе представља епидемиолошки ризик али да званично нису упознати са самом вјежбом нити су могли да дају било коју званичну информацију која се тиче епидемиолошких мјера.

„Да се војна вјежба одржава негдје у Федерацији БиХ или у Хрватској разумио бих да је Институт дефицитаран са подацима и ненадлежан са епидемиолошким мјерама. Да ли је могуће замислити да једна тако важна институција у једној земљи која је војно неутрална није надлежна за епидемиолошке мјере услед пандемије која је проглашена у цијелом свијету?“ – упитао је Говедарица.

Говедарица је закључио да су сви они, који ће послије свега овога наставити да причају како је Република Српска војно неутрална, политички безобразници који сматрају да се са народом могу поигравати када год то пожеле.Коментариши