СДС допунио кривичну пријаву против директора Шума Српске

Српска демократска странка поднијела је данас Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву допуну кривичне пријаве против Риста Марића, директора Јавног предузећа "Шуме Републике Српске", због постојања сумње да је починио кривично дјело Злоупотреба овлаштења у привреди.

петак, 29 децембра, 2017 / 11:12

Према налазима независног ревизора и подацима Управе за индиректно опорезивање, Ристо Марић је као директор "Шума Републике Српске" у 2016. години избјегао да прикаже као приход накнаду од уплата власника приватних шума у износу већем од 2.670.000 КМ чиме је дао лажне податке о стеченом опорезивом приходу и избјегао плаћање излазног ПДВ-а у износу од 454.057 КМ.

Марић је, према подацима из ревизорског извјештаја, лажним вођењем пословних књига избјегао и да прикаже обавезе по основу пореза на добит у износу од 586.069 КМ што је утврдила и Пореска управа Републике Српске.

Српска демократска странка је још у августу ове године поднијела Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву кривичну пријаву против Риста Марића због постојања сумње да је прикрио обавезе према неразвијеним општинама у износу од 4.146.891 КМ неистинито приказујући наведени износ као добит предузећа.

Тражимо од Риста Марића, директора "Шума Републике Српске" да због утврђених неправилности у ревизорском извјештају поднесе оставку на функцију коју обавља.