СДС: Додик да се информише о стању у ЖРС

Српска демократска странка изразила је данас забринутост стањем у „Жељезницама РС“ и позвала Владу Српске и ресорно министратство да што прије ријеши нагомилане проблеме у овом јавном предузећу.   "Умјесто да се тражи одговорност према онима који су ово предузеће довели у безизлазну ситуацију, кривица се пребацује на раднике, који нису криви што ово јавно […]

недеља, новембар 6, 2011 / 12:51

Српска демократска странка изразила је данас забринутост стањем у „Жељезницама РС“ и позвала Владу Српске и ресорно министратство да што прије ријеши нагомилане проблеме у овом јавном предузећу.

  "Умјесто да се тражи одговорност према онима који су ово предузеће довели у безизлазну ситуацију, кривица се пребацује на раднике, који нису криви што ово јавно предузеће грца у дуговима и што има вишак радника", сматра СДС.

Ова странка позива предсједника Републике Милорада Додика да се објективно информише о стању у ЖРС, јер га је, како тврде, управа овог предузећа обманула да машиновође траже да им се плати један дужни километар умјесто један сат ефективне вожње.

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је јуче да је састанак и разговор са машиновођама могућ након прекида штрајка и позвао их да се са управом договоре о радном распореду и да почну да раде.

Предсједник Додик је рекао да неке ствари нису допустиве у држави која мора да функционише, те да ЖРС нису ничије власништво, а да се јавне функције Жељезница морају обављати и да ту нема простора за надмудривање од "марку или двије".

"Ми не држимо новац који некоме дамо или не дамо. Да је ово друштво неодговорно према ЖРС онда не би било у закону обавеза да се издваја значајан дио новца да предузеће функционише, већ би ЖРС биле усмјерене на економију и комерцијално функционисање па би видјели да нико од њих не би могао да ради", навео је Додик.

Машиновође су од 10. октобра у штрајку и траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Данас ми пријатељ из Добоја каже да ће сви који су чланови СНСД, а има их око 150, колективно да спале црвене књижице. То би била права порука овим несрећама што се зајебавају са нашим животима, јер се они само тога боје, да изгубе подршку и да морају полагати рачуне. Предсједник у краткој кожној јакни и мафијашким наочалама упућује пријетње овом јадном народу који нема више шта да изгуби. мамицу му …

  2. Za početak mu amputirati onaj prst kojim prijeti da će ljudima dati otkaze. Dati otkaz znači ukinuti njima i njihovoj djeci pravo na život, a to znači ubiti ih, a to znači da on prijeti masovnim ubistvima.
    Da li je u RS prijetnja ubistvom kažnjiva?

  3. Каже СВЕЗНАЈУЋИ да је то јавно предузеће и да нико нема права да се поиграва, итако даље….а да ли то јавно предузеће има право да се понаша као робовласник. Каква бахатост јуче, кожна јакна , дигнута крагна рука у џепу и онако бахато добићете отказе , сањаћеш ти санадера бахата сељачино.

  4. Bojim se da je jakna kupljena iz njegovoga džepa. Od naših para se oblači, od naših ždere, od naših se voza, sve naše, a nas mrzi i ubija. Ima li to igdje da predsjednik toliko radi protiv naroda od kojega živi. Umjesto da se on boji naroda, narod se boji njega, umjesto da njemu narod prijeti, on prijeti narodu, umjesto da njega narod uhapsi i baci na robiju, on uhapsio narod i bacio na robiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *