СДС: До Карађорђева воде утабане стазе Харисове

Српска демократска странка, поводом сутрашњег састанка у Карађорђеву, сматра неприхватљивим да новоизабрано Предсједништво БиХ наставља утабаном стазом Хариса Силајџића и да се заједно са предсједником Србије Борисом Тадићем ставља у функцију спољне политике Турске која нескривено почива на неоотоманским циљевима. – Подсјећамо да су трилатерални састанци Србије, БиХ и Турске до сада резултовали само Истанбулском […]

понедељак, 25 априла, 2011 / 15:30

Српска демократска странка, поводом сутрашњег састанка у Карађорђеву, сматра неприхватљивим да новоизабрано Предсједништво БиХ наставља утабаном стазом Хариса Силајџића и да се заједно са предсједником Србије Борисом Тадићем ставља у функцију спољне политике Турске која нескривено почива на неоотоманским циљевима.

– Подсјећамо да су трилатерални састанци Србије, БиХ и Турске до сада резултовали само Истанбулском декларацијом којом се грубо негира воља српског народа у Републици Српској и њени интереси. Стога, од српског члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића очекујемо да предсједницима Србије и Турске сутра понови протест и неслагање са Истанбулском декларацијом и пренесе им став да Република Српска неће бити актер и не подржава ширење неоотоманске политике на Балкан – саопштено је из СДС.

Српска демократска странка такође најоштрије осуђује бахатост и распништво које показују чланови Предсједништва БиХ који на туристичко путовање у Карађорђево воде близу 50 чланова својих кабинета, а све о трошку буџета.0 КОМЕНТАРА

  1. муслимани су својим гласовима изабрали комшића, а нама су изгледа Хрвати изабрали радмановића…а шта ће ова алиса у земљи чуда направити боље да и не мислимо, јер ако се он питао да се бомбардује једна суверена земља Либија, тако ће се исто сложити у Карађорђеву билатерално, док ће последице осјетити сам народ РС.