СДС данас сублимирано: Жељка добија Теслићке морбиле на помен Драгичевића

Нимало безазлена епидемија морбила, која је захватила Републику Српску, а која је кулминирала у Дому за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић“ у Бања Луци, гдје је заражено деветоро дјеце, представља озбиљан пропуст надлежних у Министарству здравља и социјалне заштите и опасност за јавно здравље грађана Републике Српске. За појаву епидемије одговораност носе Министарство здравља и социјалне […]

субота, мај 5, 2018 / 17:20

Нимало безазлена епидемија морбила, која је захватила Републику Српску, а која је кулминирала у Дому за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић“ у Бања Луци, гдје је заражено деветоро дјеце, представља озбиљан пропуст надлежних у Министарству здравља и социјалне заштите и опасност за јавно здравље грађана Републике Српске.

За појаву епидемије одговораност носе Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске на челу са ресорним министаром, јер је ово министарство директно надлежно за Јавну установу Дом за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци.

Апсурд је у 21. вијеку да надлежно министарство које је дужно и одговорно да брине о овој дјеци није спровело процедуру обавезне вакцинације ове дјеце, због чега се и десила ова епидемија у Бањалуци, а здравље дјеце угрожено, као и њихов даљи раст и развој.

Ако је прије тачно мјесец дана против шесторо родитеља који су одбили да вакцинишу дјецу покренут прекршајни поступак од стране инспекцијских органа, постављамо питање надлежнима да ли ће бити покренут поступак за криминални немар и пропуст у службеној дужности и одговорности против надлежног министра и других одговорних у министарству здравља и социјалне заштитите?

Лицемјерно је то што је министар здравља Драган Богданић данас, како су објавили медији, посјетио у болници заражену дјецу, којима је то слаба утјеха за нарушено здравље. Оно што министар треба да одговори јавности је зашто ова дјеца нису била вакцинисана? Ако није у стању да да одговоре треба да поднесе оставку.

С обзиром на то да дјеца о којима се стара ресорно министарство нису прошла основну имунизацију, која се подразумијева кроз основну здравствену заштиту, поставља се питање како тек онда води рачуна по осталим питањима здравља, раста, развоја, образовања и социјализације ове дјеце о којима нико други не брине.

Говедарица: Госпођо Цвијановић, радите свој посао!

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица још једном је позвао предсједницу Владе Републике Српске Жељку Цвијановић и министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача да присуствују посебној сједници Народне скупштине Републике Српске која почиње десетог маја и која ће бити посвећена безбједности у Републици Српској и „Правди за Давида“.

– Жељка Цвијановић мјесец дана ћути о смрти Давида Драгичевића. Из данашњег саопштења наслућујемо да ће предсједница Владе Републике Српске ћутати и даље о овој трагедији и да ће комплетну „механизацију“ окренути према Вукоти Говедарици и СДС-у. Ма шта она радила и даље инсистирам да се појави на посебној сједници парламента Републике Српске и да одговори на питања која ће јој бити постављена – казао је Говедарица.

Уколико, додао је он, Жељку Цвијановић не интересује шта говори Вукота Говедарица, онда није било потребе ни за данашњим саопштењем у којем је управо она промовисала политичку дебату, а не потрагу за истином. Говедарица је истакао да је све посланике Народне скупштине Републике Српске бирао народ и да су сви посланици дужни народу полагати рачуне.

– Госпођа Цвијановић ћути више од мјесец дана. Због тога њен посао ради предсједник Републике Српске коме се отац настрадалог Давида Драгичевића обратио за помоћ. Жељка Цвијановић је предсједница Владе Републике Српске, а заправо ради као портпарол предсједника Републике Српске Милорада Додика и то је недопустиво. Вријеме је да ради свој посао и да позове на одговорност оне којима је надређена због случаја Давида Драгичевића – поручио је Говедарица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *