Сценско-политичка вијест: Лепа Брена не може "Лијепу њихову"

Концерт који је Лепа Брена требало да одржи у Осијеку 26. марта отказан је због најаве протеста десничарске Хрватске странке права (ХСП) и ветеранских удружења. Како извјештавају хрватски медији, Лепа Брена се одазвала позиву студентског удружења 3П да се концерт организује у циљу прикупљања стипендија за студенте. То би био њен први концерт након 20 […]

четвртак, 24 марта, 2011 / 09:22

Концерт који је Лепа Брена требало да одржи у Осијеку 26. марта отказан је због најаве протеста десничарске Хрватске странке права (ХСП) и ветеранских удружења.

Како извјештавају хрватски медији, Лепа Брена се одазвала позиву студентског удружења 3П да се концерт организује у циљу прикупљања стипендија за студенте. То би био њен први концерт након 20 година.

„Брена се великодушно одазвала нашем позиву да гостује у Осијеку, а сад, када је тај догађај исполитизован, ни Бренин тим, а ни ми не желимо додатно да компликујемо ствари. Нисмо очекивали да ће се овај концерт исполитизовати, а намјера није била да неког провоцирамо”, рекли су у удружењу уз нагласак да Лепа Брена у Славонији има много обожавалаца што је показала и продаја улазница.

Након што смо, у договору са њеним тимом, отказали концерт, Брена се одрекла предујма и вратиће сав новац који су њени фанови дали за улазнице, тако да ће сви добити свој новац назад, изјавили су студенти.

За концерт је продато 5.000 улазница, а љубитељи лаких нота моћи ће се утјешити у априлу кад у Осијек дођу српски пјевачи Жељко Јоксимовић и Бобан Рајовић, пишу медији.

Протеклих седмица њеном гостовању у Осијеку супротставила су се бројна ветеранска удружења, али и руководиоци ХСП-а, од шефа странке који је рекао да осијечка жупанија није Шумадија, а Осијек није Шабац, до изјаве градског руководиоца Ивана Пивца да „ту пјеваљку није требало доводити у Осијек, јер није учинила ништа добро за Хрватску”.

Главни аргумент били су ратни снимци Лепе Брене у маскирној униформи Војске РС.