СББ не признаје резултате

Савез за бољу будућност БиХ „поново је потенцирао бројне нерегуларности“ на бирачким мјестима које су ишле против, како наводи, још бољих резултата ове партије, а нарочито на избор бошњачког члана Предсједништва БиХ. "Ми не можемо признати садашње резултате избора све док Централна изборна комисија не изврши увид и не направи додатну контролу 70.137 гласачких листића […]

понедељак, октобар 4, 2010 / 20:46

Савез за бољу будућност БиХ „поново је потенцирао бројне нерегуларности“ на бирачким мјестима које су ишле против, како наводи, још бољих резултата ове партије, а нарочито на избор бошњачког члана Предсједништва БиХ.

"Ми не можемо признати садашње резултате избора све док Централна изборна комисија не изврши увид и не направи додатну контролу 70.137 гласачких листића и донесе адекватне одлуке о понављању гласања и санкционисању починилаца ових кривичних дјела, што се очекује и од надлежних државних органа", саопштено је из СББ БиХ.

Поводом прелиминарних резултата општих избора које је саопштио ЦИК, СББ БиХ је изразио велику захвалност својим гласачима и свој изборни резултат сматра изванредним с обзиром на то да се ради о политичком пројекту старом само неколико мјесеци.

Према обрађених 92,28 одсто листића, кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић добио је 34,82 одсто гласова, а слиједе кандидат Странке за бољу будућност Фахрудин Радончић са 30,74 одсто, док је Харис Силајџић, кандидат Странке за БиХ, добио 24,86 одсто гласова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *