Сазапуница: Шпирић ишао код СЗП да олајава Додика и у сузама тражио спас

Савез за промјене најоштрије осуђује наставак бруталне кампање линча и позива на убиство функционера Савеза за промјене што је након предсједника СНСД-а Милорада Додика данас учинио и посланик Никола Шпирић позивајући да се "искључи зрак у инкубатору у којем (функционери Савеза за промјене) никада неће израсти у људе потребне Републици Српској”, саопштено је данас из […]

петак, 19 фебруара, 2016 / 18:31

Савез за промјене најоштрије осуђује наставак бруталне кампање линча и позива на убиство функционера Савеза за промјене што је након предсједника СНСД-а Милорада Додика данас учинио и посланик Никола Шпирић позивајући да се "искључи зрак у инкубатору у којем (функционери Савеза за промјене) никада неће израсти у људе потребне Републици Српској”, саопштено је данас из тог савеза.

“Ријечник примитивизма, вријеђања и позива на убиство који користи Никола Шпирић, само је одраз страха и кукавичилука СНСД-а који очајнички свој криминал покушава сакрити иза квази-патриотизма! Јавност треба да зна да је Шпирић пред функционерима Савеза за промјене, којима данас пришива епитет халал функционера, и бројним свједоцима, у нашим канцеларијама у Парламентарној скупштини БиХ, у уторак, пуна два сата на најогавнији начин говорио о свом партијском шефу Милораду Додику, те кукао и плакао тражећи да га спасимо откривајући нам да је позван на саслушање у Тужилаштво БиХ”, стоји у саопштењу Савеза за промјене.

Одговор који је добио гласио је: “Ми се не мијешамо у рад истражних органа и нека свако одговара за своја (не)дјела!”, наводи се у саопштењу.

Никола Шпирић треба да зна да, како се додаје, није Савез за промјене узрок његових невоља, него “његова вишегодишња мегаломанија и харање Управом за индиректно опорезивање”.

“Искључиво је проблем Николе Шпирића да објасни како је од плате стекао бројне станове од Бање Луке, Београда, Новог Сада, па до оног од више од 380.000 евра у Бечу за који је у имовинском картону навео да вриједи дупло мање, као и возни парк од неколико стотина хиљада марака!”

“И Никола Шпирић и Милорад Додик који позивају на убиства функционера Савеза за промјене треба да знају да се не плашимо јер су процеси друштвених промјена и утврђивања одговорности кренули и њих, са нама или без нас, нико више не може зауставити”, наводи се у саопћењу Савеза за промјене.0 КОМЕНТАРА

 1. „Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati“
  Kao da je Ivo imao njegovu sliku na stolu kad je ovo pisao ali nije do Špirića u svakom narodu ima Špirića koliko hoćeš do nas je pa dozvolimo da takvi isplivaju na površinu.
  Ako mu se još jednom dozvoli prelazak u pobjedničku ekipu (mada mi se čini da takvih kod nas nema svi smo gubitnici osim lopova na vlasti od mz do BiH) onda smo svi mi Špirići i ne zaslužujemo bolju sudbinu od roblja.Naravno ni mlađeg Špirića ne treba zaboraviti.x-(x-(x-(x-(

 2. Inače, sds-u zamjeram to što su godnimnam a na vrhu jedni te isti napravili čvrstu koru, koju oni odozdo nemaju šanse da dodju gore, da isplivaju, a ima ij dole čestitih i vrijednih.
  Pet-šest gore i svakoga odozdo pritisli kao kupus kamenom da ne ispliva.
  a gore malo ko da je iskren….
  Ne vjerujem da nisu znali ulogu dr Palčića , golim okom je bbilo vidljivo za koga radi.
  I izbori na liokalu u BL su ordadjeni uz pomoć vrhuške sds-a. Bosić mi je uvijek zbog toga sumnjiv.
  Zamjeram im i za Sonju, majka sa rudonjom u predizbornoj trci, brat i klošarac jarani, a ona tu. Ne vjerujem joj, dajbože da griješim.

 3. Ха ха ха ха! Улети Пандуревићка Роналду клизећи да више не зна да ли да напада према свом или противничком голу.

  А кад већ поменуше УИО, шта би са Чаушевићевим свједочењем? Фахру пустише, Павловића такође, па се поставља питање да ли судови и тужилаштва покрећу процесе ради правде или рекетирања кримоса. Некако се чини да службе поставе кримосе да с њима дијеле плијен, а онда им преко кривичних истрага узму још.

 4. Да некувана пашчад опет не би лајуцала морам одмах испунити правило и рећи да ми је шрипићевски политички склоп одвратан, а сад на напишем оно што сам мислио.

  Ово извлачење Шпирића на медијско свјетло дана је спин како би се неутралисао фијаско који је СзП доживио са Додиковом јавним обраћањем.

  Јасно је да стваљање на терет Шпирићу малверзација са УИО нема шансе да да било какав резултат јер су јасне најмање двије ствари:
  1. УИО је водио кадар Бакира Изетбеговића
  2. Главнина тог криминалног посла је обављана са робом из Турске, азна се ко је турски играч у БиХ.

  Ако постоји неки генијалац који је способан, узимајући двије горе наведене чињенице, онда нека осуди Шпирића, а изостави Изетбеговића, онда бујрум. Има моју подршку.

  Врло згодна су питања за Мехтића:

  1. Докле се дошло са том истрагом?
  2. Да ли је Шпирић једини који је од политичара упетљан у тај криминал?
  3. Каква је улога Бакира Изетбеговића у тим пословима са Турском?

  Овај медијски атак на Шпирића је спин којим се он жели заплашити јер је немогуће аферу са УИО ријешити, а да се не дотакне Изетбеговић.

  Савез за промјене је добио од Бакира задатак да Шпирића привуче на своју страну, обећавајући му аболицију јер само тако из овога Бакир може изаћи неокрњен.

  Савез за промјене је медијски кренуо у акцију привлачења Шпиркета, и ја вјерујем да би Шпирић већ одлепрашао у Бакирово (Босићево, исти курац) јато да га Додик није свезао за јаја.

  Није му лако.

 5. Елем, ових дана много читам кинсеку литературу, њихове методе освете и мучења, па ми паде на ум могућа ситуација.

  Привео СзП Шпиркета на разговор.

  МЕХТИЋ:“Слушај Шпирке, рек’о ми Бакир да морам покренути и брзо затворити ону аферу са УИО, а не знам како да то изведем, а да њега не поменем. Вели нам, видите то са Шпиркетом, он је и крижај и стенмарк за ту дисциплину.

  ШПИРКЕ:“Помог’о бих ја, али ми морате обећати да ће се и ја на крају извући.“

  МЕХТИЋ и ПАНДУРЕВИЋКА (углас): “Обећајемо“.

  МЕХТИЋ:“ Слушај Шпирке, мало ћемо преко тужилаштва и медија припремити терен, а Ти до тада не смијеш пуно да лапрдаш, ућути се, иначе ти слиједе три методе кинског мучења. Знамо и ми те кинеске форе“.

  Шпирић. онакав какав је, одмах прекрши ријеч и удари по Савезу за промјене, грубо кршећи договор. Мехтић и Пандуревићка онда одлуче Да Шпиркета казне са три методе кинеског мучења због кршења договора.

  Следећег јутра Шпирке се пробуди са тешким каменом на прсима на којем је писало:“Прва кинска метода мучења“. У потпису Пандуревићевка.

  Шпирке одмах одлучи да баци камен кроз прозор и таман кад га је избацио примјети на прозору натпис:“ Друга кинеска метода мучења, лијево јаје ти је свезано за камен“. У потпису методе је Мехтић. Шпирке, талентован да брзо размишља одмах сконта да и он скочи за каменом, да сачува лијево јаје.

  Док је падао према травњаку, испод прозора угледа натпис:“Трећа кинеска метода мучења, десно јаје ти је свезано за кревет“. У потпису треће методе мучења је био Додиков убачени елемент у СзП.

 6. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, није лако Шпирићу, али није ни теби лако. Нека си ти нама описао како си то све представио себи у својој глави.

  Колико знам, Шпирића терете за мућке око трансфера новца преко других лица на кћеркин рачун.

  Што се тиче УИО, то није питање за Мектића, јер су Чаушевић Бакиров и Цвјетиновић Додиков и Шпирићев ухапшени, а закочено је на другом мјесту. Скоро је овдје постављен текст гдје је Бакир већ прежаљен, а Звиздић, Чампара и Гењац се боре за његово мјесто. Ја бих прије рекао да иза хапшења стоје оми који су тражили да се хапси Санадер и поступа по налазима Верице Бараћ него сда фракција,

  У сваком случају, Пандуревићева је Шпирића нокаутирала, а Мектић је краљ! Поштен и добронамјеран.

 7. @Симо П.Ороз

  „Главнина тог криминалног посла је обављана с робом из Турске, а зна се ко је Турски играч у БиХ“

  Мој пријатељ члан СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ БАЊА ЛУКА са једним ортаком имао је фирму преко које је увожен сав ТЕКСТИЛ ИЗ ТУРСКЕ У СРПСКУ. Напустио је у свађи СНСД прије више од пет година „ЈЕР НИЈЕ МОГАО ДА ИЗДРЖИ РЕКЕТ ВЛАСТИ“ који их је довео до банкрота. Рекао ми је да је онда ПОСАО ПРЕУЗЕО ЛИК ИЗ ФБИХ, који уредно плаћа рекет.

  Друже Рајко, ја те могу суочити с човјеком, а можеш питати људе из СП.

 8. Не знам од куда ти идеја да ја браним власт и Шпирића по овом питању.

  Ја сам само питао разметљивог Мехтића зашто се ништа не ради по овом питању.
  И даље тврдим да се ова афера не ипроцесуира јер је немогуће у њој заобићи Мехтићевог послодавца Бакира Изетбеговића.

  Ево шансе СзП да покаже вјеродостојност у својој борби против криминала.

  Твоја прича је јефтин покушај скретања са теме “зашто се не процесуира случај УИО“.

  Ја тврдим да Мехтић то не смије ни поменути, а камо ли нешто чепркати по том питању.

 9. Ne znam, vidjećemo ko je u pravu. Daleko od toga da ove ljude koje ste spomenuli ne bi trebalo makar privesti na informativni razgovor ali mi je ovo nekako sve simptomatično.
  Sve što je pohapšeno je pušteno. Iz FBiH još ni jedan veliki „igrač nije“ uhapšen a evo još se javno priča o njima (taj što plaća reket vlastima u RS – obostrano krivično djelo).
  Dakle znamo mi obični ljudi a da ne znaju državne službe mi je malo nevjerovatno.

 10. @Симо П. Ороз

  Уопште не скрећем с теме, желим и ја да се рашчисти, а Бакир је с Додиком и Шпирићем био у талу тада, а не с Мектићем.

  Мектић без подршке СДА не би био министар, па је могуће да не смије. То потврђује и ону моју тезу да би Бакир могао спасити Додика, који га може повући у провалију.

  Међутим, кад је у питању Српска, трговину с Турском је контролисао Додик, избацио Србе из БЛ и дао посао „мрском“ Бошњаку из ФБиХ.

  Мене не чуди ако се Додик уплусао у сваком послу. Фармацеути ми кажу да је „Моја апотека“ по 1/3 Додикова, Шкрбићева и Бабићева. Радишић рече да је Додикових 15 милиона КМ у оној згрцди, а извођач је био Лагумџијин човјек. Наводно се и ГП Крајина води на Калдеру, а ко је прави власник, погодимо?! Слично и с бањом Лакташи, која је формално Станковићева. Али ја то ништа не вјерујем. Симо је паметан чо’ек, прати и Хаџифејзовића и Црну Карлеушу и он зна. Ја њему вјерујем.

 11. veliki_brat
  Dakle znamo mi obični ljudi a da ne znaju državne službe mi je malo nevjerovatno.
  ——————————————-
  Какве и које државне службе????
  Државне службе у чопору премлаћују поштене грађане(Вулићи),образоване инжењере дижу у зрак(Вукелић), дилују дрогу,баве се друмским разбојништвима, износе паре у гепецима, дијеле и завађају народ, тргују пенизијама, инвалиднинама, дипломама по систему XL, XXL к’о на пијаци, дијеле међусобно вишемилионске кредите, арче их износе напоље, а све ће то плаћати и плаћају обични људи, неће државне службе…, државне службе…,НЕМА ДРЖАВНИХ СЛУЖБИ.

 12. Никола Шпирић је 10 година на високим позицијама. Рецимо да је имао мјесечна примања 7 000 КМ. 7 000 X 12 = 84 000 КМ. 84 000 X 10 = 840 000 КМ.
  Према „званичним“ информацијама само стан у Бечу је платио 400 000 ЕУР-а. Уз услов да је константно имао мјесечна примања 7000 и да је купио само стан у Бечу и да ништа није трошио 10 година, онда је све „чисто“.
  Врло лако је доказати да је Никола Шпирић „узимао пинку“ на сваком мјесту. Само ме чуди да Савез за „промјене“ задужи или плати људе који ће направити анализу Шпирићевих „прихода и расхода“ и одрже конференцију за штампу на којој би људима објаслини у чему се састоји „патриотизам Николе Шпирића“, а не да „алапача“ Пандуревић прича глупости о томе како „Шпирић пљује по Додику“.

 13. Што алапача под наводнике?

  Бојим се да ако би том логиком оцењивали иметак Николе Шпирића не би далеко дошли. 2-3 плате, предавања на 2-3 факултета, консултантске услуге, чланство у одборима, примања супруге и слично лако покрију то све. То све може ићи до 20 хиљада. Толико добијају неки који нису на истакнутим функцијама.

  А све бројке су непоуздане. И дефинитивно, ако ни овог не осуде, онда више да престану најављивати хапшења.

 14. ИВО АНДРИЋ

  Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд у њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него ни своју сопствену корист од очигледне штете.