Савић: Српске жртве Средњег Подриња не смију бити заборављене

Делегација Српске демократске странке на челу са замјеником предсједника СДС Радом Савићем и начелником општине Источна Илиџа Маринком Божовићем положила је вијенце на Спомен-крст у Братунцу поводом обиљежавања 29 година од страдања 3267 Срба из Средњег Подриња.

субота, 10 јула, 2021 / 15:49

"Важно је сјећати се српских жртава страдалих у Средњем Подрињу у периоду 1992-1995. Сви релевантни друштвени и политички ауторитети Републике  Српске треба да уложе напор да се не забораве жртве војника Војске Републике Српске и цивилне жртве рата из реда српског народа пале на олтар отаџбине. Република Српска је гарант слободе српског народа и сви морамо да његујемо сјећање на оне који су дали своје животе за слободу српског народа" – поручио је Радо Савић, замјеник предсједника СДС.

Он је нагласио значај бораца и борачке популације за стварање Републике Српске.

"Морамо да радимо на унапријеђењу положаја борачке популације у Републици Српској како би омогућили нормалан живот нашим борцима. Борци који су најзаслужнији за стварање Републике Српске и одбрану слободе српског народа заслужују пристојан живот за њих и њихову дјецу" – поручио је Савић.

Поред замјеника предсједника СДС Рада Савића и начелника Источне Илиџе Маринка Божовића делегацију СДС чинили су и представници одбора из Братунца Раденко Милановић и Александар Зекић.