Савић на корак до Манчестер ситија

Млади штопер данас на преговорима, реализација траснфера до краја недеље.-Крстајић на потезу Роберто Манћини тврди да је трансфер Стефана Савића, младог штопера Партизана за њега готова ствар, с друге стране у Хумској, пре свих председник Ђурић, тврде да још ништа није готово. По свему судећи, репрезентативац Црне Горе ће каријеру наставити на Острву у редове […]

уторак, 5 јула, 2011 / 11:41

Млади штопер данас на преговорима, реализација траснфера до краја недеље.-Крстајић на потезу

Роберто Манћини тврди да је трансфер Стефана Савића, младог штопера Партизана за њега готова ствар, с друге стране у Хумској, пре свих председник Ђурић, тврде да још ништа није готово. По свему судећи, репрезентативац Црне Горе ће каријеру наставити на Острву у редове једног од најбогатијих клубова и то не за мале паре. помиње се да ће Партизан за овај трансфер зарадити исто онолико пара колико се добија за пласман у Лигу шампиона, близу девет милиона евра, с тим што ће део колача припасти и БСК из Борче, клубу где је Савић направио значајнији корак на фудбалској сцени.

Када га је у Борчу довео пре три лета директор Слободан Пеличић, мало ко је могао да претпостави да ће Стефан Савић тако брзо напредовати. Додуше, имао је један одлазак у Енглеску, тачније у Арсенал, али је тада Арсен Венгер рекао да је још рано за потписивање уговора. Упитан да ли је Савић близу одласка у Манчестер сити Ђурић је одговорио:

-Још нисмо постигли договор око трансфера, сутра, можда.

По свему судећи иако у Хумској не желе јавно да се изјашњавају финализација преговора између два клуба је у завршној фази. Сада, тренеру Станојевићу и спортском директору Крстајићу остају не мале бриге. Нова сезона тек што није почела а уколико Савић оде сигурно је да ће последња одбрана бити знатно ослабљена. У ком правцу тражити решење? Можда је Партизанов поглед окренут ка Лабрину, штоперу из Чилеа, или према двојици Македонаца Мојсову и Грнчарову. Како је могуће да Партизан годинама не може из своје школе да произведе квалитетног штопера. Шта је са Настасићем, толико хваљеним штопером?

Јуче су првотимци имали слободан дан, данас већ настављају са уобичајеним темпом, а у среду последњи тест пред меч квалификација за Лигу шампиона. Дуел са Металургом, са Савићем или без њега?