Савановић призива реструктуисање Жељезница РС

Генерални директор "Жељезница Републике Српске" /ЖРС/ Драган Савановић изјавио је да је потребно реструктурисање овог предузећа, иако су губици "ЖРС" све мањи. „На начин како се тренутно ради, ЖРС се не могу опоравити. Смањили смо трошкове, али је апсолутно немогуће санирати укупан губитак“, рекао је Савановић синоћ за Радио-телевизију Републике Српске. Он је подсјетио да […]

уторак, јун 26, 2012 / 09:57

Генерални директор "Жељезница Републике Српске" /ЖРС/ Драган Савановић изјавио је да је потребно реструктурисање овог предузећа, иако су губици "ЖРС" све мањи.

„На начин како се тренутно ради, ЖРС се не могу опоравити. Смањили смо трошкове, али је апсолутно немогуће санирати укупан губитак“, рекао је Савановић синоћ за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је подсјетио да је стварни губитак ЖРС-а за прошлу годину 12 милиона КМ, те истакао да је потребно направити програм консолидације овог предузећа.

Помоћник министра за жељезнички саобраћај Републике Српске Весна Вожни нагласила је да је потребно уложити огромна средства у опоравак ЖРС.

„Влада РС подржава ово предузеће. Годишњи грант је 25 милиона КМ, а преузела је и обавезу исплате кредита“, рекла је Вожни.

Директор Пошта Републике Српске Јасминка Кривокућа истакла је да за ликвидност овог предузећа недостаје 1,3 милиона КМ.

„Поште РС су брига Владе Српске. Стање у овом предузећу је до сада било одрживо, али се сусрећемо са проблемом исплате плата“, рекла је Кривокућа, напоменувши да су Поште Српске ове године дигле кредит од три милиона КМ.

Она је навела да су потраживања Пошта РС 4,5 милиона КМ.

Предсједник Гранског синдиката шумарства Републике Српске Владо Павловић нагласио је да су радници „Шума РС“ приморани на штрајк због неисплаћених плата.

Он каже да је од 22 милиона КМ, колико су „Шуме РС“ испоручиле робе, наплаћено само два милион КМ.Оставите одговор