Саудијци: Након глобалне потраге признали убиство и то у тучи!

Саудијска Арабија саопштила је данас да је новинар Џамал Кашоги, који се водио као нестао од 2. октобра када је ушао у конзулат те земље у Истанбулу, убијен у тучи унутар објекта и да су два званичника отпуштена због његове смрти.

субота, 20 октобра, 2018 / 15:11

Признање Ријада да је Кашоги убијен у конзулату долази након двије седмице непрестаних негирања Саудијске Арабије да има било каква сазнања о новинаровом нестанку.

Кашогијев нестанак изазвао је негодовање широм свијета и амерички конгресмени су затражили оштре поступке против Ријада.

Саудијска Арабија није објавила доказе којим би подржала своје саопштење о околностима које су довеле до Кашогијеве смрти.

Амерички предсједник Доналд Трамп оцијенио је да је ово „добар и велики први корак“.

„Много је људи умијешано у догађања. Саудијска Арабија је велики савезник и оно што се десило је неприхватљиво“, рекао је Трамп.

Он је нагласио важност Саудијске Арабије за супростављање Ирану и значај Ријада за радна мјеста у САД ради велике продаје наоружања тој земљи.

Трамп је најавио да ће радити са Конгресом на наредним потезима, али да би више волио да се казнене мјере не користе јер би тиме био прекинут рад вриједан 110 милијарди долара што значи 600.000 радних мјеста.2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор