Сасвим изворно: Дане Малешевић цитира Сајмона Мекбарнија

Поводом Свјетског дана позоришта, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку свим позоришним кућама у Републици Српској.

уторак, 27 марта, 2018 / 12:59

"Свим позоришним ствараоцима, глумцима и другим стручњацима у области позоришне умјетности упућујем најискреније честитке поводом 27. марта – Свјетског дана позоришта", истакао је министар Малешевић у честитки.

Он је поручио да је дан у којем цијели свијет слави љепоту и битност стварања позоришне умјетности, права прилика да подсјетимо на важност умјетности као исконске људске потребе уткане у темеље човјечанства.

"Управо је у својој овогодишњој поруци поводом овог важног празника позоришта на то подсјетио и британски стваралац Сајмон Мекбарни и позвао позоришта са свих меридијана да се опомену на сопствену битност. Нема сумње да ће ова порука наћи одјека на свакој сцени и међу публиком", истакао је министар Малешевић.

Он је поручио да нас поносним чини ангажованост и спремност позоришних стваралаца у Републици Српској да дају свој допринос овом празнику исказујући сопствене потенцијале.

"Ти потенцијали су изузетни, што се потврђује и на међународној сцени, а што нас посебно радује", нагласио је министар Малешевић.

Он је пожелио публици нови доживљај позоришта, глумцима незаустављиви полет а све позвао да уживају у љепоти створеног и одиграног на позоришној сцени у Републици Српској.