Састанак о бољем уређењу тржишта нафте

У Министарству трговине и туризма Републике Српске данас је одржан састанак о изналажењу рјешења за бољу уређеност тржишта нафте и нафтних деривата у Српској како би се сузбила нелојална конкуренција на тржишту, те омогућиле једнаке позиције свим интересним групама у нафтној области. Састанку су присуствовали министар трговине и туризма РС Горана Златковић са сарадницима, те […]

петак, 8 јула, 2011 / 21:12

У Министарству трговине и туризма Републике Српске данас је одржан састанак о изналажењу рјешења за бољу уређеност тржишта нафте и нафтних деривата у Српској како би се сузбила нелојална конкуренција на тржишту, те омогућиле једнаке позиције свим интересним групама у нафтној области.

Састанку су присуствовали министар трговине и туризма РС Горана Златковић са сарадницима, те представници Удружења власника бензинских пумпи РС, "Оптима групе" Бањалука и Инспектората РС.

На састанку је констатовано постојање нелојалне конкуренције на тржишту нафте и нафтних деривата, због чега је потребан заједнички рад да би се омогућило уређеније тржиште из ове области, саопштено је из Министарства трговине и туризма РС.

Закључено је да је неопходно појачати рад инспекцијских органа, те донијети правне механизме у оквиру постојећих законских рјешења којима би се директно дјеловало на, до сада, неуређени дио тржишта нафте и нафтних деривата, а који се односи на промет лож уљем.