Састанак настављен: Порошенко унапријед оптужује Русе за евентуалну пропаст договора

Разговори у Минску који су трајали скоро 14 сати настављени су након краће паузе. Први се огласио вођа кијевске хунте, тајкун Петар Порошенко који је изјавио да "нема добрих вијести", оптужио је Русе и додао да "нада ипак постоји. Агенције су прво јавиле да ће према договору који би требао бити потписан, од 14. фебруара […]

четвртак, фебруар 12, 2015 / 08:34

Разговори у Минску који су трајали скоро 14 сати настављени су након краће паузе.

Први се огласио вођа кијевске хунте, тајкун Петар Порошенко који је изјавио да "нема добрих вијести", оптужио је Русе и додао да "нада ипак постоји.

Агенције су прво јавиле да ће према договору који би требао бити потписан, од 14. фебруара услиједити примирје између зараћених страна. Документ наводно предвиђа и повлачење тешког наоружања као и стварање зоне безбиједности, јавља Ројтерс.

Лидери Њемачке, Француске и Русије којима се придружио и Петар Порошенко разговарају од синоћ у Минску о рјешењу украјинске кризе.

Агенција РИА новости јутрос је навела да је усаглашено око 80 одсто документа који би требао садржавати 10 тачака.

Учесници састанка који су новинари назвали Нормандијска четворка, Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Владимир Путин и Порошенко, синоћ су се накратко појавили пред камерама са својим домаћином бјелоруским предсједником Александром Лукашенком прије него што су се вратили назад за преговарачки сто.

У Минск су стигли и представници Доњецке и Луганске Народне Републике.Оставите одговор