Састанак код Додика: Углавном, правосуђе је боље него у ФБиХ

Правосудни систем Републике Српске далеко је ефикаснији у односу на правосудне институције на нивоу БиХ и Федерације БиХ , закључили су предсједник РС Милорад Додик, министар правде РС Џерард Селман и предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милорад Новковић.  "Влада РС далеко више пажње поклања раду правосудних институција РС, у односу на остале нивое […]

уторак, март 1, 2011 / 17:53

Правосудни систем Републике Српске далеко је ефикаснији у односу на правосудне институције на нивоу БиХ и Федерације БиХ , закључили су предсједник РС Милорад Додик, министар правде РС Џерард Селман и предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милорад Новковић.

 "Влада РС далеко више пажње поклања раду правосудних институција РС, у односу на остале нивое власти у БиХ", рекао је Селман новинарима након састанка.

Он је истакао да је Додика информисао о функционисању правосудних институција у РС, као и о плановима за наредни период.

"Додик ће у сваком смислу помагати рад правосудних институција у РС", додао је Селман.

Он је оцијенио да је рад Високог судског и тужилачког савјета БиХ на задовољавајућем нивоу.

Селман је напоменуо да се у Министарству правде анализира Додиково писмо упућено правосудним институцијама у РС и да ће, уколико буде потребно, доћи и до кадровских промјена.

Новковић је нагласио да је на састанку са Додиком било ријечи о раду Високог судског и тужилачког савјета БиХ, Министарства правде РС, законодавне и извршне власти.

"Констатовали смо да су у досадашњем раду законодавна и извршна власт и Министарство правде РС дали потребну финансијску подршку правосудним институцијама у РС", рекао је Новковић.

Он је оцијенио да су правосудне институције у РС постигле завидне резултате, али да је посебну пажњу потребно обратити на рјешавање комуналних предмета.

"Сви предмети оптерећују рад правосудних институција", рекао је Новковић.

Он је истакао да Високи судски и тужилачки савјет БиХ ради по Закону о Високом судском и тужилачком савјету БиХ, али да су законодавна и извршна власт те које ће евентуално извршити измјене тог закона.

Према његовим рјечима, Високи судски и тужилачки савјет БиХ се труди да на најважније позиције у правосудним институцијама буду постављени најквалитетнији кадрови, али да је потребно у континуитету анализирати њихов рад.

Новковић је оцијенио да је Додиково писмо правосудним институцијама у РС добронамјерно.

На састанку је било ријечи о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Џерард додик и селман милорад, чији је у чијој, не каже се боље је, већ оба гора, овдје нема ништа боље…та ријеч је непостојећа у нашем трагичном судству!

 2. Je li to sastanak da se pravosudju smanje plata. Bila su im zamrznute sedam godina, pa sad treba i smanjiti. To će proći jer je predsjednik udruženja sudija ona spodoba Tegeltija, a predsjednik udruženja tužilaca Bajićka. Njima je dobro, uživaju u svome neradu, dobijaju dnevnice iz dodatnih poslova, a ostale u pravosudju koji svaki dan zarade pošteno svoju platu ko šiša.

 3. Komunalnih predmeta ce biti svakim danom sve vise jer narod nemoze niti da se prehrani a kamoli da placa ovolike namete.Najnoviji slucaj onog metuzalema iz vodovoda BL Milana Mazalice kojije podigaocijenu vode za 38% a nije pitao one koji placaju vodu da dize tolike kredite i onda samo razrezi po narodu jer on cuti.Evo ja nemogu poslije RTV takse,odvoza smeca,grijanja placati ni vode itojeza nasu vlast bolji dio BIH i evropska perspektiva .Za one koji su na grbaci naroda jeste samo je pitanje dokle ce ovo trajati.

 4. Бог да их растјера, мало је. Јеботе, па ови коњи само гледају гдје су у односу према Федерацији, ово само говори да је Додиково писмо глупост, као што је и он глуп и безобразан, јер ето након што су он и ПДП-овац Селман сјели и анализирали стање, схватили су да овдје нема ни криминала ни корупције и да је сва јеба у тој глупој Федерацији. Да се прекрстиш, само то остаје.

 5. Nemoj tako crno da sve gledaš, mitre, crni mitre,
  pa prije koju minutu si mi rekao da će „uskoro“ biti referendum.
  A sad kažeš da ti je taj referendum o nezavisnoj RS obećao konj.

  I ti predsjednika svog konjem zoveš i još mu vjeruješ.

  E, MOJ MITRE.

 6. Похвалили рад Тужилаштва и судија 🙂 добро је кренуло. Само се држите духа писма.
  Гугламо ћирилицом. Када је промјена нека је промјена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *