Састали се ТИКА и Ефбиховски министар пољопривреде

Данас је у сједишту Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) у Сарајеву одржан састанак између федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудина Дедића и директора ТИКА-е Омера Фарука Алимџија на којем се разговарало о будућим правцима сарадње и пројектима ТИКА-е у наредном периоду.

уторак, 21 новембра, 2017 / 21:56

Директор Алимџи је представио текуће пројекте те будуће планове дјеловања ТИКА-е, истичући да ће имплементација пројеката на подручју пољопривреде и руралног развоја, као и до сада, бити један од главних приоритета у њиховом дјеловању.

"Својим позитивним дјеловањем на свим подручјима, од пољопривреде, односно генерално привреде, па све до образовања и културе, ТИКА се исказала као истински пријатељ Босне и Херцеговине и поуздан партнер који конкретним активностима и пројектима, којима се ствара трајна вриједност, доприноси развоју наше државе. Увјерен сам да ће се ТИКА, у склопу својих планираних активности у БиХ, још интензивније ангажовати на развоју пољопривреде и руралних подручја о чему је данас било ријечи," истакао је министар Дедић.

Разговарано је такођер и о пројектима које ТИКА проводи у Унско-санском кантону у сектору руралног развоја, уз посебан акценат на изградњу и обнову инфраструктуре, пратећих, спортских, културних и образовних објеката.