Састали се Динамо и Звезда

Загребачки Динамо и Црвена звезда одмјерили су снаге први пут откако се распала СФРЈ. Али, не њихови први тимови, него пјетлићи. Када се у истој реченици помену Црвена звезда и Динамо, прва асоцијација је велика туча на Максимиру 13. маја 1990. и неодиграна утакмица. Након инцидента који је означио почетак краја СФР Југославије, два клуба […]

четвртак, 30 јуна, 2011 / 11:41

Загребачки Динамо и Црвена звезда одмјерили су снаге први пут откако се распала СФРЈ. Али, не њихови први тимови, него пјетлићи.

Када се у истој реченици помену Црвена звезда и Динамо, прва асоцијација је велика туча на Максимиру 13. маја 1990. и неодиграна утакмица.

Након инцидента који је означио почетак краја СФР Југославије, два клуба су се састала у последњем издању првенства бивше државе (1990/91), али се тих мечева мало ко сјећа…

Да се окрене нови лист, побринули су се најмлађи фудбалери Динама и Звезде, који су одмјерили снаге у финалу међународног турнира "Алпас куп" у Великој Горици.

Побједу на стадиону НК Ударник су пред 2.000 навијача однијели пјетлићи "модрих" резултатом 3:1.

Према наводима хрватских медија, малишани су одиграли добру утакмицу, а аплаузе су заслужено добили и клинци из Београда.

Тренер црвено-бијелих Ивица Момчиловић захвалио се домаћинима на одличном гостопримству.

"Све је било сјајно, од смјештаја, пријема и утакмица. Радо ћемо се одазвати позиву на турнир и сљедеће године", рекао је тренер пјетлића Звезде (или како их зову у Хрватској – "лимача").

На турниру је учествовао велики број клубова из региона, а треће мјесто припало је сплитском Хајдуку.Оставите одговор