Саша Тривић: Драго нам је да је Влада препознала проблем привредника

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић изјавио је Срни да одгађање плаћања пореског дуга у садашњој ситуацији помаже стабилности, посебно оних дјелатности чије је пословање сада угрожено.

уторак, 30 марта, 2021 / 23:20

Драго нам је да је Влада Српске препознала тај проблем и да кроз законско рјешење настоји да помогне привредницима, посебно у ово вријеме пандемије вируса корона -, рекао је Тривић коментаришући Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о одгођеном плаћању пореског дуга, који је на дневном реду данашње сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Тривић је навео да је и то један од видова помоћи, додајући да је битно да се са овом могућношћу на вријеме упознају и привредници, јер се ближи вријеме уплате пореза.

  • Битно је да они који су угрожени знају за то, а они који имају могућности за плаћање, те своје обавезе требају и да плате – рекао је Тривић.

Министар финансија Српске Зора Видовић рекла је данас у Народној скупштини да се овим законом пореским обвезницима омогућава одгађање плаћања обавеза по основу пореза на добит, пореза на доходак од самосталне дјелатности, накнаде за просту репродукцију шума, те накнаде за заштиту од пожара за прошлу годину до 30. јуна 2021. године.

Она је навела да се Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о одгођеном плаћању пореског дуга дозвољава пореским обвезницима плаћање насталог пореског дуга у једнаким мјесечним ануитетима /ратама/ од 1. јула до 31. децембра 2021. године.