Шаровић за словачки сценарио: Смјена Лучића би имала смисла да је с њим отишао читав Савјет Министара

Погубно је да се у БиХ до сада вакцинисало свега 1% становништва. Задњи смо по броју вакцинисаних а међу првима по броју умрлих а стање ће тек да ескалира. Одговорност за овакво стање мора да постоји, више не може да се шути, трпи и умире због нечијег нерада и неодговорности – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

среда, 31 марта, 2021 / 18:16

"У Словачкој је читава Влада дала оставку због јер су нелегално увезли једну количину вакцина, а код нас нико низашта не сноси одговорност. Код нас је то невјероватно. Не знам шта треба да се деси да би Савјет министара пао. Смјена Лучића имала би смисао само да је отишао цијели Савјет министара БиХ." – казао је Шаровић.

Он је нагласио да је невероватно да овакав Савјет министара опстаје.

"4/5 предложених иницијатива у Представничком дому је дала опозиција, од њих не долази ништа, што је нонсенс. Око суштинских ствари нема међу њима консензуса и договора, то је права карактеристика Савјета министара” – изјавио је Шаровић.

Шаровић је појаснио да након смјене Лучића се поставља питање да ли ће доћи до именовања те да је вјероватније је да ће се опет трговати.

"Када Лучић буде одлазио, његову улогу преузима његов замјеник, који је из СДА. Био бих изненађен да прође све глатко. Двије трећине рада Савјета министара се своди на комбинаторике, трговину са мјестима. То је прави израз за функционисање овог Савјета министара.” – закључио је Шаровић.