Шаровић у озрачју Демоса: ДНС и СП бих препустио све челне позиције у Савјету министара

Када би након краха ових преговора Савеза независних социјалдемократа (СНСД), а он је видљив голим оком, Демократски народни савез (ДНС) и Социјалистичка партија били заинтересовани да разговарамо о новој већини у Парламентарној скупштини која долази из Републике Српске, био бих спреман да им препустим све челне позиције, казао је предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић.

петак, 2 августа, 2019 / 13:20

Он је додао да би то учинио, наравно, ако се са тим сложи и Партија демократског прогреса (ПДП), други коалициони партнер.

Каже да се о томе разговара, али још увијек нису у току преговори.

“Теоретски постоје опције и математика за другачије формирање парламентарне већине, али то је тежи и сложенији пут до формирања новог сазива Вијећа министара БиХ. Комуникација са политичким странкама које имају своје посланике у Парламенту БиХ су свакодневне, али је сувише рано да се то назове преговорима”, истакао је он, саопћено је из СДС-а.

Шаровић је назвао политичким неуспјехом деветомјесечни застој око формирања извршне власти и додао да је излаз тешко видјети, јер тренутни преговарачи који имају капацитет “немају никаквог заједничког именитеља осим што желе власт и свој дио плијена“.

“Треба бити реалан и рећи да СДА, ХДЗ и СНСД имају све ресурсе и шансе да формирају нови сазив Вијећа министара БиХ, али истовремено и највеће шансе да у томе не успију”, казао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је нагласио да ће се у наредном временском периоду та странка посветити рјешавању важних друштвених питања.

“Ту прије свега мислим на изборно законодавство које је из прошлог вијека и које је ‘избушено’ и ‘прочитано’ од стране страначких ‘експерата’ тако да данас, нажалост, Изборни закон и сам изборни процес представљају највећу и незамисливо распрострањену зону корупције и криминала. Желимо такође као странка да се у наредном периоду бавимо питањем улоге јавних сервиса у друштву уопште, али и другим важним животним питањима која ће бити дио наших приоритета”, саопћио је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.2 КОМЕНТАРА

  1. Не вјерујем особама које у речи изговарају тврдо „ћ“ мјесто меког…

  2. Znaci ne vjerujes Coli, Neletu, Kusti, pok. Dusku Trifunovicu, Nenadu Kecmanovicu, pok. Borisi Starovicu…ogromna je lista
    Ne vjerujes ljudima iz grada cija crkva ponosno prkosi na Bascarsiji jos od 1539?

    Tvoj izbor. Ne mjesam se
    Garant vjerujes Dodiku, Stevandicu, Cubicu, Tegeltiji, Lukacu..oni pravilno izgovaraju glas ћ, a recenice su im na nivou ljudi kojima je zadnje sto su procitali Vesela Sveska…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *