21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Шаровић у озрачју Демоса: ДНС и СП бих препустио све челне позиције у Савјету министара

Када би након краха ових преговора Савеза независних социјалдемократа (СНСД), а он је видљив голим оком, Демократски народни савез (ДНС) и Социјалистичка партија били заинтересовани да разговарамо о новој већини у Парламентарној скупштини која долази из Републике Српске, био бих спреман да им препустим све челне позиције, казао је предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић.

петак, 2 августа, 2019 / 13:20

Он је додао да би то учинио, наравно, ако се са тим сложи и Партија демократског прогреса (ПДП), други коалициони партнер.

Каже да се о томе разговара, али још увијек нису у току преговори.

"Теоретски постоје опције и математика за другачије формирање парламентарне већине, али то је тежи и сложенији пут до формирања новог сазива Вијећа министара БиХ. Комуникација са политичким странкама које имају своје посланике у Парламенту БиХ су свакодневне, али је сувише рано да се то назове преговорима”, истакао је он, саопћено је из СДС-а.

Шаровић је назвао политичким неуспјехом деветомјесечни застој око формирања извршне власти и додао да је излаз тешко видјети, јер тренутни преговарачи који имају капацитет "немају никаквог заједничког именитеља осим што желе власт и свој дио плијена".

"Треба бити реалан и рећи да СДА, ХДЗ и СНСД имају све ресурсе и шансе да формирају нови сазив Вијећа министара БиХ, али истовремено и највеће шансе да у томе не успију”, казао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је нагласио да ће се у наредном временском периоду та странка посветити рјешавању важних друштвених питања.

"Ту прије свега мислим на изборно законодавство које је из прошлог вијека и које је ‘избушено’ и ‘прочитано’ од стране страначких ‘експерата’ тако да данас, нажалост, Изборни закон и сам изборни процес представљају највећу и незамисливо распрострањену зону корупције и криминала. Желимо такође као странка да се у наредном периоду бавимо питањем улоге јавних сервиса у друштву уопште, али и другим важним животним питањима која ће бити дио наших приоритета”, саопћио је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.2 КОМЕНТАРА

  1. Znaci ne vjerujes Coli, Neletu, Kusti, pok. Dusku Trifunovicu, Nenadu Kecmanovicu, pok. Borisi Starovicu…ogromna je lista
   Ne vjerujes ljudima iz grada cija crkva ponosno prkosi na Bascarsiji jos od 1539?

   Tvoj izbor. Ne mjesam se
   Garant vjerujes Dodiku, Stevandicu, Cubicu, Tegeltiji, Lukacu..oni pravilno izgovaraju glas ћ, a recenice su im na nivou ljudi kojima je zadnje sto su procitali Vesela Sveska…