Шаровић се нуди: Ако Шмит поништи Инцков закон, разговараћемо са њим

Тражио сам да Шмит стави ван снаге одлуку о забрани негирања геноцида. Да на Инцкову одлуку стави мораториј од неколико година и да да шансу политичарима у Босни и Херцеговини да се договоре о овом питању, истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.

четвртак, 14 јула, 2022 / 12:50

"Не би био смак свијета да се направи мораторијум на Инцкову одлуку. У том случају разговарали би са Шмитом. Кад кажем да бих разговарао са њим на тему мораторија Инцкове одлуке то не значи да бих га признао за Високог представника и да може да користи бонска овлаштења", поручио је Шаровић.

Шаровић је казао да је Инцко из сопстевене освете због неких ранијих дешавања наметнуо одлуку о забрани негирања геноцида.

"Инцко је био заборављена личност и нико га у овој земљи није примао. И онда је наметнуо закон и сви релевантни политички фактори из Републике Српске су се окупили и донијели неке одлуке које су у том тренутку биле једине могуће", поручио је предсједник СДС.

Он је казао да сада са Кристијаном Шмитом не бих разговарао јер је криза око Инцковог закона морала бити ријешена у прва три мјесеца након наметања одлуке.

Шаровић је казао да је СДС изникао из народа а оно што изађе из народа то и траје.

"Данас имамо друге изазове који су тешки готово једнако као прије 32 године. Ово је вријеме за промјене и одговорну политику, вријеме гдје неки људи, храбри људи треба да се покажу! Сада требају људи који знају изаћи из криза и проблема. Сада нам требају одговорни људи и одговорне политике!", порука је Шаровића.

Предсједник СДС је казао да је Српска демократска странка данас странка која је прошла све турбуленције, која стасава и и која је способна је да се суочи са свим проблемима и у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

"СДС је кадровски оспособљен, има политички зреле људе али и стручњаке, експерте, квалитетне људе који су способни да обезбиједе бољи и квалитетнији живот у овој земљи. То су доказани кадрови, људи који су се већ остварили у својој струци, свом послу и окружењу. Јер ко не зна управљати у свом окружењу и својој кући, како ће да ради за народ?!", упитао је Шаровић. Он је изразио увјерење сам да ће у октобру на изборима да тријумфује коалиција око СДС-а и ПДП-а.Оставите одговор