Шаровић: Пељешки мост се никако не може везати за национални интерес Српске

Предсједник Српске демократске странке, казао је данас за Н1 да странка на чијем је челу неће подржати иницијативу Милорада Додика да је Пељешки мост витални национални интерес Републике Српске о чему ће се данас изјашњавати Народна скупштина Републике Српске.

четвртак, јул 18, 2019 / 14:46

Шаровић сматра да се оваква одлука Предсједништва ни на који начин не може везати за национални интерес и да ова идеја “није добра“.

“Потпуно је јасно, СДС неће подржати ову иницијативу, мислимо да се ни на који начин ова одлука Предсједништва не може везати за национални интерес. Не може се ни са чим повезати, мислим да није добра идеја. Више је то страначки интерес. То нас много не интересује, али не би жељели да се ово питање подводи под витални интерес Републике Српске. Пељешки мост не ствара проблеме Републици Српској, мислимо да се о овом питању иначе требало раније разговарати. СДС не говори о квалитету ове одлуке, али не можемо га доводити у везу с виталним интересом Републике Српске. Образложење је врло танко, везује се за мост у Градишки и питање границе с Хрватском“, рекао је Шаровић за Н1 уз образложење да је стратешки интерес Републике Српске рјешавање питања која се везују за одлагање нуклеарној отпада у близини границе Босне и Херцеговине и Хрватске.

“Мислим да питање Пељешког моста није питање које би се требала бавити Народна скупштина. Прије свега се овдје ради о одређеним страначким, партнерским интересима. Не државним на било који начин. Ми из СДС-а то не прихватомо. Предсједавајући је то поднио, ми износимо свој став. Овдје долазимо у једну врсту питања које је преседан на неки начин. Ово је више питање Федерације ако хоћемо право да кажемо. Сутра нас то доводи, ако прихватимо овај преседан, да било које питање с територије Републике Српске, да о томе расправља Парламент Федерације. Мислим да не треба с тим да се играмо“, казао је Шаровић.4 КОМЕНТАРА

 1. Кафанска политика СДС-а… или ти нису у стању да планирају нити виде далеко од својих личних фотеља. Оно кад су ти у странци локалне кабадахије или не доучени полицајци са Хрватском дипломом а на све то руљци да их већи не може бити!

 2. Добро јутро Коломбо!

  Пељешки мост нити јесте нити није српски национални интерес.
  Кога боли курац за тим?

  Пељешки мост је само повод, а разлог за вето је прегласавање.

  1. Ih..malo to objasnjenje jeftino izgleda
   Sto nije stavio na glasanje, nemam pojma, pitanje reprezentacije Srpske, ili ruskog gasa, ili mosta u Bratuncu, ili nesto drugo gdje bi opet bio preglasan od strane federalnog tandema?

   Nego Peljeski most… dan nakon sastanka sa COvicem, i propasti Aluminija

   Jeftin i suplji spin

 3. Неко би рекао, „види ти како само Симо прожима материју, а не као овај Јефимијиног брата Шарац.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *