Шаровић: Не може се укидати функција предсједника Српске, само јер је Додик данас фактички обавља

Коментаришући приједлог Милорада Додика о обједињавању функције предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, предсједник СДС, каже да је потпуно сигуран да се Додикова жеља неће испунити.

четвртак, јул 8, 2021 / 17:37

"Укидати позицију предсједника, која је једна велика тековина Републике Српске, је недопустиво. Грађани Српске предсједника бирају непосредно и дају велики значај тој функцији", каже Шаровић.

Према његовом мишљењу, овакав Додиков приједлог долази из личних и практичних разлога.

"Додик и сада обавља и функцију премијера и предсједника РС и ми сви знамо да је то тако" , навео је он

Шаровић каже да је актуелна власт подбацила на свим пољима, а да је једино чиме се могу похвалити то што у пандемији нису потрошили ниједну марку на набавку вакцина.

Он каже да се улога представника власти, када је у питању набавка вакцина против короне, свела на дочекивање донација.

"Пандемија ће проћи и становништво ће се вакцинисати, а да они неће купити ниједну вакцину. Видимо да читав свијет донира вакцине Босни и Херцеговини и Републици Српској, а да домаће власти ништа не чине како би сами набавили пријеко потребне вакцине", истакао је Шаровић.

Он каже да је економска ситуација у Српској из дана у дан све лошија.

"Питајте сваког грађанина како је живио прије неколико година, а како му је данас. Немамо нових инвестиција, не отвара се ниједна фабрика, уназад неколико година не гради се ниједан аутопут", казао је Шаровић.Оставите одговор