20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Шаровић: Додик је испунио своју жељу да оде у Загреб, а њима да шути о Трговској гори

Додикова велика жеља да дође у Хрватску је испуњена али очекивано – у разговору са хрватским предсједником и премијером ниједном није споменуо питање одлагања нуклеарног отпада на Трговској гори?! – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

среда, 16 септембра, 2020 / 09:56

Шаровић ја нагласио да Додик није питао за озбиљну намјеру и сада већ конкретне планове Загреба да близу Новог Града гради депонују од 1145 метара кубних радиоктивног отпада, чиме ће директно бити угрожено здравље око 300 000 људи!

„Република Српска је за Хрватску и даље мјесто број 1 за одлагање радиокативног отпада и Додик то зна али и даље ћути“ – истакао је Шаровић и додао:

„Када је на недавној сједници  Народне скупштине Републике Српске инсистирао да се прихвати његов став да је градња Пељашког моста наш „витални национални интерес“, исти Додик тада је обећао да ће заузврат инсистирати  на рјешавању отворених питања са Хрватском, као што је случај Трговска гора. Осим декларативног залагања и приче како је то важно питање, ништа од најваљеног до сада није урађено, нити је предузета било каква озбиљна иницијатива од стране актуелне власти“ – закључио је предсједник Српске демократсаке странке.Коментариши