Шаровић: Десила се изборна крађа – поновити изборе у Новом Граду

У Новом Граду, у мјесту Сухача, данас је поново дошло до крађе гласова као и на дан избора, због чега су избори у том мјесту претходно поништени . Међутим, направљен је исти сценариј подметања фалсификованих гласачких листића, каже предсједник СДС Мирко Шаровић.

недеља, 29 новембра, 2020 / 18:57

"На сцени је крађа невиђених размјера! На гласачком мјесту је убачено 200 унапријед припремљених гласачких листића. Ово је одговорност општинске изборне комисије и наставак крађа које су трајале током читавог изборног процеса", наводи Шаровић.

Он је позвао да се у овај случај хитно укључе МУП и Централна изборна комисија.

"Ово су срамне ствари које се по други пут дешавају. Невјероватна дрскост и наочиглед наших посматрача који све предузимају да се поновљени избори проведу регуларно" поручује Шаровић.

Затражићемо од ЦИК-а, каже Шаровић, да се избори понове за цијели Нови Град, да се учесници у назоконитостима процесуирају и искључе из даљег изборног процеса.

ОО СДС Нови Град: Поништити изборе и казнити кривце за изборне преваре

Прије почетка самог поновљеног изборног процеса на бирачком мјесту Сухача у Новом Граду посматрачи СДС-а и ПДП-а извршили су преглед бирачког мјеста и изборног материјала, приликом прегледа гласачких кутија уочено је по 200 попуњених листића убачених у двије гласачке кутије.

Након откривања овог покушаја изборне преваре зауставили су изборни процес и обавјестили чланове Општинске изборне комисије и затражили од истих да дођу на бирачко мјесто.

Чланови општинске изборне комисије дошли су на бирачко мјесто и контактирали Централну изборну комисију која им је наложила да се спорне кутије и гласачки материјал изузму и у пратњи полиције складиште у просторије Општинске изборне комисије, а да се изборни процес настави.

Представници СДС пријавили су овај случај покушаја изборне манипулације МУП РС, Агенцији за истрагу и заштиту и надлежним тужилаштвима.

ОО СДС Нови Град тражи и очекује да се комплетан изборни процес у Новом Граду који је од почетка био нерегуларан понови и да се кривци за овакав накарадно спроведен изборни процес казне !