Саркози: Мултикултурализам је мртав

ПАРИЗ – Француски предсједник Никола Саркози сматра да је пропао концепт мултикултурализма, што је став који су већ изразили бројни садашњи и бивши европски државници, укључујући и шефа британске владе Дејвида Камерона. "Били смо превише забринути за идентитет особе која долази, а недовољно о идентитету земље која придошлицу прима", рекао је Саркози, преноси британски дневник […]

петак, фебруар 11, 2011 / 12:19

ПАРИЗ – Француски предсједник Никола Саркози сматра да је пропао концепт мултикултурализма, што је став који су већ изразили бројни садашњи и бивши европски државници, укључујући и шефа британске владе Дејвида Камерона.

"Били смо превише забринути за идентитет особе која долази, а недовољно о идентитету земље која придошлицу прима", рекао је Саркози, преноси британски дневник "Дејли телеграф".

Камерон је критиковао "државни мултикултурализам" у првом говору о радикализацији и указао на потребу за јачим националним идентитетом да би била заустављена радикализација младих муслимана и увлачење у тероризам.

Њемачки канцелар Ангела Меркел, бивши аустралијски премијер Џон Хауард и бивши шеф шпанске Владе Хозе Марија Азнар, такође, су у протеклих неколико мјесеци говорили да мултикултурална политика није на успјешан начин интегрисала имигранте.Оставите одговор