Саркози циља Гадафијев штаб ?

ПАРИЗ – Француски предсjедник Никола Саркози намjерава да предложи партнерима у Европској унији бомбардовање командног штаба Моамера Гадафија, рекао је агенцији АФП извор близак предсjеднику Француске. На самиту ЕУ посвећеном кризи у Либији, он ће предложити „бомбардовање веома ограниченог броја тачака који су извор најсмртоноснијих операција” које изводе снаге лојалне Гадафију, прецизирао је извор који […]

четвртак, 10 марта, 2011 / 20:30

ПАРИЗ – Француски предсjедник Никола Саркози намjерава да предложи партнерима у Европској унији бомбардовање командног штаба Моамера Гадафија, рекао је агенцији АФП извор близак предсjеднику Француске.

На самиту ЕУ посвећеном кризи у Либији, он ће предложити „бомбардовање веома ограниченог броја тачака који су извор најсмртоноснијих операција” које изводе снаге лојалне Гадафију, прецизирао је извор који је тражио да не буде именован.

Ради се о три локације – командном штабу Баб ал-Азизија у Триполију, војној бази у Сирту, источно од Триполија, и војној бази у Себи, на југу земље, додао је овај извор.

Канцеларија Саркозија је одбила да званично потврди ове наводе, преноси АФП.

Либијска државна телевизија је, са своје стране, јавила да ће Триполи посједује једну „страшну тајну” која ће, када се открије,убрзати одлазак Саркозија са власти.

Ова вијест је објављена непосредно након што је Француска одлучила да призна самопрокламовани побуњенички национали савјет у Либији , преноси АФП.

„Новинска агенција Џамахирије сазнала је опасну тајну која ће довести до пада Саркозија, можда и до суђења због финансијских средстава која је користио у својој предсједничкој кампањи”, јавила је либијска државна телевизија.Оставите одговор