Шаренила се фасада Банског двора

У Бањој Луци вечерас је одржана најављивана 3д пројекција поводом 20 годишњице оснивања Републике Српске. Пројекција се зове “3 де мепинг Бански Двор“, а је било најављено да ће се кроз њу испричати прича о 20 година Републике Српске. Догађај коју је креирао кративни колектив Галерија 12 + почео је oко 20 часова и 30 […]

понедељак, 9 јануара, 2012 / 22:53

У Бањој Луци вечерас је одржана најављивана 3д пројекција поводом 20 годишњице оснивања Републике Српске.

Пројекција се зове “3 де мепинг Бански Двор“, а је било најављено да ће се кроз њу испричати прича о 20 година Републике Српске.

Догађај коју је креирао кративни колектив Галерија 12 + почео је oко 20 часова и 30 минута, а најављен је био спектакл какви се приређују по свим пријестоницама свијета. Ко је гледао снимак са пробе, знао је отприлике шта да очекује, а много људи је дошло да види све то уживо.

Градска расвјета и сва свјетла између зграде Административне службе Града Бања Лука и КЦ “Бански двор“, овом приликом су била угашена да посјетиоци што боље доживе оно што се пројектовало на фронталној фасади Банског двора. Његова архитектура је лијепо искориштена за игру свјетлости и боја, све је изгледало веома занимљиво. Међутим, баш тај рељеф фасаде, који ипак није биоскопско платно допринио је томе да дио пројекције који је приказивао РС и дио њене историје, а није трајао дуго, није био баш најјаснији.

Све је завршено спектакуларним ватрометом, на који људи нису реаговали на “новогодишњи“ начин.0 КОМЕНТАРА

 1. Svašta se moglo čuti u masi te večeri…
  Dok su one najskuplje rakete obilježavale vrhunac, curica od 13 godina je skakutajući uzviknula „ovo je nešto najljepše što sam vidjela u životu“ dok jedan deko iz prikrajka, vidno uživajući u spektaklu, nije mogao odoliti a da se ne našali na svoj račun „ode moja penzija“ 🙂

  Pored zastrašujuće činjenice da si stariji od Republike, bilo je fino … skakutalo se od i od uzbuđenja i od zime…
  a stvarno se omaklo u društvu „Srećna Nova godina“

  Negativna stvar: Dosta djece je otišlo kući bez balona!:D

 2. Otka se i ova terapeutskoanesteziološka šarenica u čiju potku i osnovu se utka oko milion maraka. „Majstor“ na razboju sit, ošišane ovce i dalje bleje čekajući da trava naraste.

 3. Техника народу! а шарено лудом драго!
  На крају се очекивало да ће на врху бити натакнут шеф све са матовићевом химном.
  А „академија“? Беше ли то приватна журка са „одабраним“ забављачима.
  Питам се ко ли су неуки тровачи наше интелигенција, па и вере, традиције, културе, српске цивилизације.

 4. Bando na vlasti, mozda se jeste neko uplusao od citave parade izvedene to vece, ali 70% svog stanovnistva koje je na ivici gladi ili iza nje niste uspjeli da prevarite. Ti ljudi su i dalje gladni i parada ih nece nahraniti.

  Iako ovo sigurno nije bila najveca pljacka do sada, nece vam pomoci, bandere vam ne ginu KAD TAD.

 5. Изгледа врх. Кажу да је укупно за прославу отишло 750.000. Коначно да буде ок нешто, није дан републике нека лијева ствар. Немојте патетисати, штета што ово није рађено прије умјесто турнеје, ленија кравица, и слично.

 6. Пара је отишло таман толико да борци могу добити нешто новца да прославе Божић. Е, сад кад ће и да ли ће бити борачког додатка то ћемо видјети!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *