САБНОР: Сарајстански антифашизам помиње НДХ, али нипошто њихове жртве – Србе

Лажни антифашисти из Сарајстана, су кадри написати саопштење од 2.783 словна мјеста, помињући Независну Државу Хрватску, али ни једном њене прве и највеће жртве – Србе. Кога нема, без њега се може.

недеља, 31 маја, 2020 / 13:24

При том, ово саопштење хињених антифашиста, не само да не помиње да су „потомци 10.000 жртава“ углавном протјерани из Сарајева деведесетих и данас има више Арапа, него Срба у овом граду.

Такође, бивши Титови пионири и омладинци, пишу и шаљу саопштење искључиво латиницом, и то по етимолошком правопису, наводећи стране ријечи у оригиналу. САД ипсред Русије, као земље са којима заједно славе побједу над фашизмом… Такве ствари се Титовим пионирима никада не би могле десити.

При том им, у мору глупости и историјског ревизионизма, испадају крајње недотпавне реченице, као што је, рецимо: „Тоталитаризам припада хисторији хладног рата“. (?!)

Очигледно је да су нови-стари „антифашисти“ усвојили НАТО као побједника Хладног рата, те данас много више слиједе пут Павелића и Туђмана, него Јосипа Броза. Даље њихово саопштење, машински пресловљено, са свим правописним и другим грешкама које су нам послате:

САБНОРБиХ осуђује нападада не грађане Сарајева

САБНОРБиХ осуђује нападе на грађане Сарајева због комеморације и одавања почасти убијеним Сарајлијама 41-45. Још једном се захваљује грађанима главног града, а посебно потомцима 10.000 жртава, што су на частан и достојанствен начин 16. маја исказали
поштовање према нашим суграђанима, жртвама фашистичког терора НДХ.

Вијест из Сарајева о комеморацији и миси у Катедрали објавили су сви свјетски медији, укључујући и оне најутицајније као што су ББЦ, ЦНН, Тхе Неw Yорк Тимес, Ле Монде, Гуардиан… Сви медији су пренијели да се у Сарајеву истовремено одавала почаст и злочинцима и њиховим жртвама. Ова вијест имала је највећи глобални публицитет од потписивања Даyтонског споразума. Поједини медији и политички званичници у државним институцијама су лажно и тенденциозно квалифицирали овај догађај као “протест против мисе”, показујући елементарно незнање о томе шта је протест а шта комеморација. За САБНОРБиХ ријеч “протест” није постојала ни прије, ни за вријеме, а ни послије 16. маја. Нападима на грађане Сарајева, као и захтијеви за њиховио кажњавање покушава се легитимирати фашизам, а забранити антифашизм, односно, забранити право на сјећање и комеморирање жртва фашистичких злочина.

За разлику од мисе, комеморативна шетња је била комеморација, а не политика. Политички је некоректно и недопустиво изједначавање фашизма и антифашизма конструкцијом о тоталитаризмимима. Ради се о два временски различита контекста. БиХ је 16 дана након Европе
побиједила фашизам, тако да до 25. маја 1945. постоје само фашизам и антифашизам. Тоталитаризам припада хисторији хладног рата.

Фашизам и антифашизам су вриједности, као зло и добро. Свако хумано и демократско друштво, слободни појединац и све религије свијета уче и подржавају добро као највећу цивилизацијску и људску вриједност. Апсурдно је да у нашем демократском дискурсу ”адвокати” фашизма оптужују грађане Сарајева за антифашизам, а неосуђују злочине НДХ и фашизам.

Завнобиховска Босна и Херцеговина је доминантна еx-yу насљедница антифашистичке побједе, заједно са Сједињеним Државама, Русијом, Великом Британијом и Француском. То је најславнија чињеница и највеће цивилизацијско постигнуће Босне и Херцеговине у њеној хисторији.

Поражене снаге из Другог свјетског рата покушавају нашу земљу и њен главни град цивилизацијски деградирати и након 75 година сврстати на погрешну страну хисторије. Позадина и циљ те намјере је јасна као дан – борба против антифашизма је, заправо, рушење државе Босне и Херцеговине, заједничке домовине три народа и свих њених грађана.
                                                                        САБНОРБиХ
Сарајево 31. мај 2020.1 КОМЕНТАР

  1. ЗАВНОБиХ,новембра 1943.године,створена БиХ у оквиру ДФ Југославије, а 19.000 Муслимана у 13.СС Ханџар дивизији у марту 1944.године прави најмоструозније злочине по Мачви, Мајевици, подмајевичким селима, Семберији…Укупно 412 Муслимана погинуло у Сарајеву за вријеме Другог рата, 966 Муслимана учествовало убици на Сутјсеци, а битка се одиграла 2,5 године од почетка Другог рата. Срба бораца и рањеника на Сутјесци погинуло 10.000. Око 80% Муслимана било у саставу “Црне Легије“ злочинца Јуре Францетића која је направила масакр над недужним Србима и побила преко 6.000 Срба на подручју Романије и ближе околине. Нико Србе није уништио у њиховој хиљадугодишњој историји као што су то учиниле НДХ и усташке, итд. итд. Они који су организовали и почели Други рат не дају да се пробије истина о антифашизму и антинацизму и истинској борби против нацизма и фашизма на територији бивше Југославије. Један од бројних примјера зла је ниже наведене Брозова директива за коју се донедавно није ни знало, као и за многе друге још горе од ове. На може се на лажној комунистичкој историји градити истина. Оно што је без икакве сумње јесте да је више зла и несреће српском народу 20. вијеку учинио комуниста Ј.Б.Тито него нациста Адолф Хитлер.Ђе су ови могли покатзати свој антифашизам и антинацизам у Другом рату? Само док су били у јединицама ЈВуО, јер је,то је неспорна чињеница, више Муслимана и Хрвата било у јединица ЈВуО до капитулације Италије него у партизанским јединицама. А сад “стручњаци“ кажу да ми нијесмо антинацисти и антифашисти, а они ко јесу.
    Brozova direktiva br. 785, od 23. juna 1943.
    ”četnički pokret nije oslabio… Pokazala se neophodna potreba da svoje proređene redove popunimo ljudima, bez obzira na njihov karakter i prošlost. Za našu revoluciju potrebne su nam mase, njih nemamo, tako da smo osuđeni na neizbežnu propast… Treba široko otvoriti vrata naših jedinica ustašama koji bi hteli da napuste Pavelića. Za naš pokret možemo ih pridobiti širenjem straha od četnika, zbog zločina koje su počinili nad srpskim stanovništvom. Što brže se povežite s ustaškim agentom Brekalom, koga su s tim ciljem poslali iz Zagreba”!

Коментариши