Сарајстанске пријетње ратом: Што Бакир мисли, Сефер говори

Бивши генерал и начелник ратног штаба Армије БиХ Сефер Халиловић запријетио је нестајањем Републике Српске, ако референдум у РС буде спроведен.

уторак, септембар 20, 2016 / 17:51

Бивши генерал и начелник ратног штаба Армије БиХ Сефер Халиловић запријетио је нестајањем Републике Српске, ако референдум у РС буде спроведен.

Он тврди да ће то значити "распакивање" Дејтонског мировног споразума и ступање на снагу Устава БиХ.

"Никоме не пријетимо, али никоме нећемо допустити да однесе и дио БиХ без белаја", рекао је Халиловић, који је гостујући на ТВ1 о референдуму о Дану Реублике у РС говорио као о референдуму о сецесији.

Халиловић, наиме, тумачи да ће спровођењем референдума у РС наступити "распакивање" Дејтонског мировног споразума и враћање Устава Републике БиХ.

Он је запријетио сукобом у којем ће, како је рекао, РС нестати.

"Након референдума дејтонски Устав више не вриједи, онда се враћамо на Устав Републике БиХ, а након тога нека нам бог помогне свима, нека нам да прво разума, а онда снаге да ту причу доведемо до краја", изјавио је Халиловић за ТВ1.

Халиловић је истакао да се Република Српска у евентуалном сукобу може одржати највише 10 до 15 дана.

На питање да ли у БиХ, и на једној и на другој страни, има довољно људи спремних да ратују, Халиловић је одговорио са "Да, апсолутно".

"И зато ја апелујем да се добро размисли. Јер Милошевић је умро, ЈНА не постоји, не постоји хиљаде тенкова, хиљаде транспортера… Не може Србија помоћи РС. Нећемо допустити да нам неко пола државе отцијепи", казао је Халиловић0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *