Сарајлић: Није споран ХДЗ, спорна је Борјана Кришто

Потпредсједник Странке демократске акције Асим Сарајлић изјавио је данас у Сарајеву да више није спорно да предсједавајући Савјета министара БиХ треба да буде Хрват из једног од ХДЗ-ова, али да његова странка не прихвата да то буде Борјана Кришто. "Ми смо и на комисији и на парламенту рекли зашто смо против да Борјана Кришто буде […]

среда, 20 јула, 2011 / 21:17

Потпредсједник Странке демократске акције Асим Сарајлић изјавио је данас у Сарајеву да више није спорно да предсједавајући Савјета министара БиХ треба да буде Хрват из једног од ХДЗ-ова, али да његова странка не прихвата да то буде Борјана Кришто.

"Ми смо и на комисији и на парламенту рекли зашто смо против да Борјана Кришто буде предсједавајући Савјета министара БиХ. Тај став нисмо промијенили и СДА не може прихватити Борјану Кришто због свих њених опструкција на мјесту предсједника Федерације БиХ и свега што је чинила или није чинила у протекле три године" – појаснио је Сарајлић.

Према његовом мишљењу, компромис је да се разговара о неком новом кандидату којег ће подржати и оба ХДЗ-а и којег би вјероватно прихватиле странке "платформе".

"То мора да буде приједлог оба ХДЗ-а да би и Социјалдемократска партија БиХ и СДА могли да разговарају и на крају то вјероватно и прихвате. Ако се ХДЗ-ови усагласе о кандидату и ако се постигне договор са странкама платформе, првенствено СДП и СДА, потписи посланика који би чинили парламентарну већину могли би да буду прикупљени за 15 минута", сматра Сарајлић, додајући да се у медијима појављивало много имена, међу којима и име Мартина Рагужа.

Подсјећајући да су ставови СДА о Борјани Кришто били заједнички са ставовима СДП-а, он је нагласио да би, уколико СДП пристане да кандидат буде Борјана Кришто, вјероватно морао бити одржан међусобни састанак између СДП-а и СДА.

Сарајлић је потврдио да се посљедњих дана одржавају и формални и неформални састанци странака, јер су сви увидјели да их искључиве позиције не могу довести до жељеног циља.

"Догађаји посљедњих дана дају ми наду да је дошло до ублажавања ставова и нормализације односа" – рекао је Сарајлић.

Борјана Кришто је новинарима рекла да вјерује да ће за добро БиХ и њен европски пут странке наћи рјешење за предсједавајућег Савјета министара БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. elep81, 20.07.2011. 23:16:46

    Зар вјерујеш у ту причу? Па прије 10 дана истом том Пресу Додик је дао 50000 марака, писаће они све што им он каже!

    Нажалост свијест малог човјека код нас није еволуирала даље од времена „обрезане и црвене ките“. Гледам јуче на телевизији прилог БиБиСија у вези ове афере прислушкивања (убиства новинара који је разоткрио аферу), па питају обичне људе на киосцима шта мисле о том, и неки човјек отворено каже не више никада НЕЋУ КУПИТИ САН! Не дам им 2 фунте! И сва империја Руперта Мурдока нестаје из сата у сат!

    Код нас народ умјесто да казни ПРЕС и све медије за које се ЗНА да су добили новац пореских обвезника од ВЛАСТи (МД), још их награђује тако што купује те новине / гледа телевизију! x-( зато ће нас увијек посматрати као оне најпримитивније, а ми ћемо говорити глупи западњаци x-(