Сарајево: Ништа од договора, наредно партијање у Брчком

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су лидери старанака које чине колегијуме оба дома Парламентарне скупштине БиХ на данашњем састанку у Сарајеву остали на досадашњим позицијама када је ријеч о формирању Савјета министара. Додик је изразио оптимизам када је ријеч попису становништва, истакавши да је то могуће урадити што прије. Помак је направљен, додао […]

четвртак, септембар 15, 2011 / 16:56

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су лидери старанака које чине колегијуме оба дома Парламентарне скупштине БиХ на данашњем састанку у Сарајеву остали на досадашњим позицијама када је ријеч о формирању Савјета министара.

Додик је изразио оптимизам када је ријеч попису становништва, истакавши да је то могуће урадити што прије. Помак је направљен, додао је он, и у вези са државном помоћи и случајем "Сејдић и Финци", а када је ријеч о војној имовини требало би ријешити питање комплетне имовине.

Он је истакао да се, уколико не буде формиран Савјет министара, поставља питање легитимитета усвајања закона о овим питањима.

– Ништа није договорено, док се све не договори – рекао је Додик на конференцији за новинаре, са чиме се сагласио и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић.
Човић сматра да је могуће овај пакет питања договорити до краја мјесеца и да су данас за десет одсто били ближи рјешењу.

Лидер СДА Сулејман Тихић рекао је да је састанак био садржајан, отворенији и да су приближени ставови о законима о попису, државној помоћи и војној имовини.
Предсједник СДС-а Младен Босић истакао је да му је непријатно што данас није било конкретног договора и да овакви састанци имају рок трајања, те изразио наду да ће рјешења бити на састанку у Брчком. Он је изразио очекивања да ће бити интензивирани билатерални сусрети до састанка у Брчком.

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић рекао је да ови разговори трасирају пут ка самоодрживости БиХ, без страног уплитања.

Предсједник СДП Златко Лагумџија рекао је да се у великој мјери приближени принципи на основу којих се може постићи договор о закону о попису становништва, закону о државној помоћи, војној имовини, те пресуди Европског суда за људска права у случају "Сејдић-Финци".

Када је ријеч о случају "Сејдић-Финци" договорено је да Парламентарна скупштинаБиХ треба да формира комисију која ће утврдити приједлог рјешања за провођење пресуде.

Наредни састанак лидера биће одржан 26. септембра у Брчком, а домаћин ће бити лидер СДС-а Младен Босић.

Фото:сарајево икс0 КОМЕНТАРА

 1. Млађан Динкић, 15.09.2011. 19:11:48

  Сјајно! 😀 Иако сам „љута“ због коментара на тему „Унија студената РС: Притисак на Економски факултет да се истражи пријава за сексуални напад“, морам да похвалим ово и да те питам шта мислиш о новоизабраном градоначелнику… пренеси нам неке информације из прве руке.

 2. Мирослав Гаврић је људина,прави човјек на правом мјесту у право вријеме јер неко мора поставити дијагнозу „црвеној“ политици која стоји иза блокаде живота у Брчком,“посмртница“ Републици Српској,јучерашњег напада на Предсједника Републике Српске Милорада Додика и свега што је негативно.
  Драган Пајић је распаковао мозак хоботнице па је морао отићи,од Гаврића очекујем да задржи свој смисао за хумор и не пропушта сједнице наше Скупштине јер ту сједи зло.

  Поздрав из Брчког

 3. Hvala na informacijama iz brčkog.
  a, što se tiče“napada“, ili napada na našega predsjenika u sarajevu, ne znam šta je od ovoga dvoje.Na sve su spremni i jedni i drugi, i kome da se vjeruje? da on nema obezbjeđanje u SA za ne povjerovati je.Nisam gledao , samo čuo.Sve se ,i svakome se može platiti,i sve izrežirati i odglumiti, a on plaća debelim parama sve usluge, poštene i nepoštene, čiste i prljave. Treba naći nešto da se ne priča o onome zbog čega su došli, i zašto su plaćeni, bezobrazno dobro.
  Prosto ne mogu da povjerujem da su njegove gorile dopustile da mu priđe neko , pred kamerama, mikrofonom, i to u SA.I pod šatorčinom je malo teže.
  Ali, sve je moguće, kao što je i nemoguće. Istina nije za „stoku“ ma čija ona bila, i kako se zvala.

Оставите одговор