Сарајево: Честитке поводом празника Пасхе

САРАЈЕВО – Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић честитао је свим припадницима Јеврејске заједнице у БиХ предстојећи празник Пасху, са жељом да га прославе у породичном миру и добробити, у складу са вишевјековном традицијом свог народа Подсјећајући да је Пасха у јеврејској традицији празник слободе, наде и спасења, Радмановић је оцијенио да је свима у БиХ, […]

понедељак, 18 априла, 2011 / 13:10

САРАЈЕВО – Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић честитао је свим припадницима Јеврејске заједнице у БиХ предстојећи празник Пасху, са жељом да га прославе у породичном миру и добробити, у складу са вишевјековном традицијом свог народа

Подсјећајући да је Пасха у јеврејској традицији празник слободе, наде и спасења, Радмановић је оцијенио да је свима у БиХ, који се данас суочавају с различитим изазовима и искушењима демократског друштва у транзицији, потребна и слобода и нада, као путокази бољег живота и мирне будућности.

"Нека овај велики јеврејски празник ослободи у свима нама ону потребну енергију међусобног разумијевања, толеранције и повјерења, у интересу живота, мира и будућности свих народа и грађана у БиХ", истакнуто је у Радмановићевој честитки.

Пасху је предсједнику Јеврејске заједнице у БиХ Јакобу Финцију и свим Јеврејима у БиХ честитао и министар за људска права и избјеглице БиХ Сафет Халиловић.

"Пасха је неодвојиви дио духовности БиХ, празник слободе и надања у бољи живот. Желим да овај празник проведете у миру и благостању са осталим грађанима и народима у БиХ", поручио је Халиловић.

Честитке су стигле и од осталих државник званичника, као и од предсједника РС, Милорад Додика.

Јевреји широм свијета прославиће вечерас Пасху, која се празнује као дан изласка из египатског ропства.Оставите одговор