САНУ је против ултиматума, али чланови не разговарају о Косову

Српска академија наука и умјетности /САНУ/ сматра да треба наставити преговоре о рјешењу питања Косова и Метохије и истиче да ултиматуми неће довести до помирења у региону и одрживог рјешења. Предсједник САНУ Никола Хајдин рекао је да је Академија за наставак преговора о постизању праведног рјешења, уз уважавање свих историјских, културних и научних аргумената. Он […]

уторак, април 9, 2013 / 12:17

Српска академија наука и умјетности /САНУ/ сматра да треба наставити преговоре о рјешењу питања Косова и Метохије и истиче да ултиматуми неће довести до помирења у региону и одрживог рјешења.

Предсједник САНУ Никола Хајдин рекао је да је Академија за наставак преговора о постизању праведног рјешења, уз уважавање свих историјских, културних и научних аргумената.

Он је изјавио за "Вечерње новости" да САНУ на рјешавање косовског питања гледа готово идентично као државни врх Србије, који је одбио понуду Брисела и заложио се за наставак дијалога.

Лист наводи да у САНУ није било званичних разговора њених чланова о даљој будућности Косова и Метохије и бриселским захтјевима.Оставите одговор