Сантос после краће туче првак Јужне Америке. У фудбалу!

Фудбалери Сантоса побиједили уругвајски Пењарол (2:1) и постали прваци Јужне Америке. Одмах по завршетку утакмице избила је општа туча. Куп Либертадорес поново је у Сантосовим витринама, први пут после узастопних тријумфа 1962. и 1963. године, када је дрес тог клуба носио и легендарни Пеле. Први меч финала у Монтевидеу окончан је без голова, да би […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 15:17

Фудбалери Сантоса побиједили уругвајски Пењарол (2:1) и постали прваци Јужне Америке. Одмах по завршетку утакмице избила је општа туча.

Куп Либертадорес поново је у Сантосовим витринама, први пут после узастопних тријумфа 1962. и 1963. године, када је дрес тог клуба носио и легендарни Пеле.

Први меч финала у Монтевидеу окончан је без голова, да би Сантос на стадиону Мунисипал у Сао Паулу славио резултатом 2:1 (0:0) и узео трофеј.

Вођство је донио талентовани Нејмар у 47. минуту, када је искоса са лијеве стране утрчао у казнени простор и приземним ударцем погодио ближи угао.

На 2:0 повисио је Данило у 69. минуту, да би Пењарол десет минута прије краја стигао до почасног гола. Штопер Сантоса Дурвал скренуо је лопту у сопствену мрежу након центаршута са десног бока.

Уругвајци су тако остали на пет наслова континенталног првака, од којих је последњи освојен 1987.

"Дуго сам покушавао да освојим Куп Либертадорес и мислим да сам га заслужио, као што га је заслужио и овај клуб", рекао је тренер Муриси Рамаљо.

Све би било супер, да на крају није прокључала врела јужноамеричка крв.

Иницијалну капислу за општу тучу, која је трајала око три минута, представљало је утрчавање у терен домаћих навијача.

Ионако разочарани и нервозни због неуспијеха, играчи Пењарола нису могли да отрпе додатне провокације и дошло је до сукоба какви се обично виђају по сеоским фудбалским лигама.

"Не знају да губе", прокоментарисао је Нејмар, који би овог љета лако могао да се пресели у неки од великих европских клубова