Санкције ЕУ: Почела градња Кинеског тока

Кина је прошле седмице почела градњу гасовода за примање руског гаса из Сибира, саопштила је данас руска компанија "Гаспром". Русија и Кина склопиле су прошле године гасни уговор вриједан 400 милијарди долара, којим је предвиђена градња гасовода. Руска страна требало би са своје стране да уложи 55 милијарди долара у овај пројекат, укључујући развој нових […]

уторак, 2 јуна, 2015 / 09:57

Кина је прошле седмице почела градњу гасовода за примање руског гаса из Сибира, саопштила је данас руска компанија "Гаспром".

Русија и Кина склопиле су прошле године гасни уговор вриједан 400 милијарди долара, којим је предвиђена градња гасовода.

Руска страна требало би са своје стране да уложи 55 милијарди долара у овај пројекат, укључујући развој нових налазишта гаса.

"Гаспром" је саопштио да добро напредују разговори о такозваној западној рути, која ће повезати налазишта са Кином.

Споразум Русије и Кине потписан је током прошлогодишње посјете руског предсједника Владимира Путина Пекингу. Он је тада рекао да је ово "највећи уговор у гасној сфери у епохи Совјетског Савеза и Русије".

Према одредбама уговора, Русија ће у периоду од 30 година извозити у Кину по 38 милијарди кубних метара гаса, са могућношћу да се та количина повећа на 60 милијарди кубних метара.0 КОМЕНТАРА

  1. Ako bude pameti u Rusiji, imaju šansu da sa svojim enegetntima, pre svega nametnutim astronomskim cenama ekonomski rasturi kineze i njihovu virtuelnu ekonomiju, njihovu lažno i prenaduvano „ekonomsko čudo“ zasnovano na jeftinoj radnoj snazi i preplavljivanju falš robom naivnih, okupiranih naroda i država. Sa desetostrukim povećanjem cene energenata kinezi mogu samo plakati nad svojom tužnom sudbinom, izvoziti i prodavati stotine milione robova i to će biti sve što će moći izvesti. Rusiji Kine ne treba ni za šta, a Kina ne može preživeti bez Rusije. Ne sme se dozvoliti da ni jedna kineska firma i nijedan kinski radnik više zaposednne naše prirodne energente kao što je to bilo u Stanarima. Ne sme se dozvolito upliv bio kakvog špekulativnog, fiktivnog novce, bez zlatne podloge u našu zemlju.
    ŽIVELA MOĆNA RUSKA IMPERIJA OD VLADIVOSTOKA DO DABLINA!

Оставите одговор